Presentacions de llibres a la Biblioteca de l’ESMUC: “Pequeño circo: Historia oral del indie en España”, de Nando Cruz

Publicat el 16/04/2018

El segon cicle Llibres & Música, Presentacions de llibres a la Biblioteca de l’ESMUC, que organitza el departament de Musicologia i la Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya continua aquest mes d’abril amb Pequeño circo: Historia oral del indie en España (Contra Editorial, 2015. Reed. 2017), a càrrec del seu autor, Nando Cruz de Rich. La presentació tindrà lloc aquest dimarts 17 d’abril, a les 19.15 h. L’entrada és gratuïta.

Pequeño Circo. Nando Cruz

Nando Cruz de Rich, periodista musical amb quasi tres dècades de carrera, ha col·laborat amb publicacions culturals, emissores de ràdio i televisió. Destaca sobretot la seva tasca al programa Sputnik del Canal 33, a BTV, a les revistes Popular 1 i Rockdelux i Time Out Barcelona.

En aquest llibre presenta una revisió del fenomen de la música indie a l'estat espanyol, vint anys després que aquest gènere aconseguís crear-se un públic fidel i també algunes controvèrsies al voltant dels seus continguts, la seva politització i la manera de presentar-se en el panorama musical.

                                 

Història oral

Un dels aspectes que li dona més valor és la presència en centenars de pàgines de les opinions i records de la majoria de protagonistes directes d'aquest fenomen musical: intèrprets, periodistes, empresaris. Per això el títol ja deixa clar que es tracta d'una història oral, que a través d'un ric anecdotari i de testimonis de primera mà recull els grans moments de l'indie hispànic i també alguns fracassos sonats. Per les seves pàgines van desfilant noms i referències que avui continuen sent molt presents: Los Planetas, Nosoträsh, Dover, Sr. Chinarro, El Inquilino Comunista, Lagartija Nick, Elefant, Subterfuge, Astrud, Noise Pop, el festival Primavera Sound... Una mirada personal i no exempta de crítica porta l'autor a fer-ne una selecció i a presentar-ho amb lògica i ordre de cara als lectors.

Llibres-i-musica_large_esmuc

Els gèneres populars no han tingut fins ara una gran atenció dels estudis acadèmics, de manera que l'edició (i posterior reedició del llibre ara fa uns mesos) és una bona notícia, que tal vegada contribuirà a crear tendències.

 

Més informació:

Book tràiler Pequeño Circo. Historial oral del indie en España

Jenesaispop

Babelia. El País