Presentació del llibre “Explorando el cerebro musical: Musicoterapia, música y neurociencias”

Publicat el 17/01/2018

El proper dimecres 7 de febrer l’ESMUC acull la presentació del llibre “Explorando el Cerebro Musical: Musicoterapia, música y neurociencias”, de les autores Camila F. Pfeiffer i Cristina Zamani. L’acte, que tindrà lloc a la Sala de Cor (18 hores) comptarà amb la participació de Cristina Zamani. També es presentarà el documental En clau de Williams. L’entrada és gratuïta.

Explorando el cerebro musical

Les neurociències i la música estan estretament connectades. Actualment sabem que escoltar i fer música involucra a tot el cervell, sent així la música un gran estimulant cerebral.  En aquest llibre, les autores exemplifiquen la vivència i experiència positiva, enriquidora i plena de potencialitats que ofereix la musicoteràpia per aconseguir l’expressió, la connexió amb els altres, l’afectivitat, la creativitat, i també el desenvolupament i rehabilitació de les diferents funcions neurològiques.

El documental En Clau de Williams acompanya a alumnes amb Síndrome de Williams durant el seu procés d’aprenentatge, il·lusió i reflexions sobre la música conjuntament amb el seu professorat. Aquest documental ens mostra els beneficis de la musicoteràpia des del punt de vista clínic.

Aquesta nova obra de Jordi Orobitg segueix la línia de temes socials, tan significatius en la seva trajectòria.

                     

Cristina Zamani

És llicenciada en Musicoteràpia i en Educació Especial per la Universitat del Salvador de Buenos Aires (Argentina), i graduada com a Professora Nacional de Música en l’especialitat de Piano per l’Institut Santa Ana, de Buenos Aires.  Va obtenir el Màster en Musicoteràpia en la Catholic University of America de Washington DC., sent alumna becada del Centro Latinoamericano de Altos Estudios Musicales.

Cristina Zamani

Zamani va realitzar la seva residència  clínica com a musicoterapeuta en el Terence Cardinal Cook, Health Care Center en la ciutat de Nova York.  Acreditada pel Certification Board for Music Therapists (EEUU).  Diplomada per FLACSO, Argentina en Necessitats Educatives i Pràctiques inclusives en TEA.  Ha rebut la beca “Amalia Lacroze de Fortabat” i la beca “PRA” ambdues atorgades per la OEA i el CIDEM.

Forma part de la junta directiva d’ASAM (Asociación Argentina de Musicoterapia) i sòcia professional de la AMTA (American Music Therapy Association).  Desenvolupa la seva pràctica clínica en musicoteràpia i en pedagogia especial donant assistència a nens amb trastorns de l’espectre autista i del neurodesenvolupament. És docent en cursos de postgraus i conferències convidada a escala nacional i internacional.

En clau de Williams