Presència de l’ESMUC al Festival de St. Fruitós de Bages

Publicat el 25/06/2020

La 26a edició del Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, comptarà amb una àmplia participació de músics vinculats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El graduat en piano, Eudald Buch, actuarà el 9 de juliol, encetant el projecte Artista Emergent, apadrinat pel professor i pianista, Vladislav Bronevetzky. També participaran en el festival el professor del Màster de música clàssica, en l’especialitat de Cant a l’ESMUC, Josep Bros; la professora Mireia Pintó, i el Cor Jove Nacional de Catalunya, on prenen part diferents estudiants de l’escola.

Festival Sant Fruitós Bages

Festival Sant Fruitós Bages

Enguany, el festival, malgrat un alt nombre de cancel·lacions, continua endavant amb la seva proposta que tindrà lloc al llarg del mes de juliol, organitzat per l’Associació Memorial E. Casajoana. El festival reitera la seva intenció per ajudar a revitalitzar moralment la societat després de la pandèmia de Covid-19, la cultura i a més també col·labora amb diferents plataformes de recollida d’aliments. 

El concert d’Eudald Buch, que actualment cursa un màster al Conservatori Txaikovski de Moscou, i Vladislav Bronevetzky, serà especial perquè es retransmetrà en streaming, a les 22 h, donat que el recinte de Món Sant Benetromandrà encara tancat. Amb aquest concert s´inaugurarà també el projecte Artista Emergent. Amb aquesta idea, cada estiu es programarà un jove artista talentós, apadrinat i compartint escenari amb un artista de llarga trajectòria. És una manera de recolzar als joves artistes i ajudar-los a promocionar-se i inserir-se en el món professional. Els artistes interpretaran obres de Schubert, Schumann i Mozart. 

El tenor i professor Josep Bros actuarà el 16 de juliol, a les 22.15 h, als jardins del Monestir de Sant Benet de Bages, juntament amb la soprano Maria Miró i el pianista Marco Evangelisti.

El 23 de juliol, a les 22.15h tindrà lloc un homenatge a Federico García Lorca, a través de l’espectacle "Luna roja; a García Lorca", on intervindran la mezzosoprano i professora de l’ESMUC, Mireia Pintó, l´actriu Sílvia Bel i l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, amb obres d´Albéniz, Ortega, Falla, Revueltas, Cross i el mateix García Lorca. 

                                      

Més informació:

Festival de Sant Fruitós