Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC

Publicat el 11/04/2019

Els graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Lluc CasaresSanti de la RubiaJoan MagranéMarc MigóGerad Pastor, Clara Peya, i Joan Ramon Olivé han estat els últims graduats que han rebut diferents premis i reconeixements en aquests últims mesos del curs 2018-2019.

L’obtenció d’aquests guardons serveix d’indicador del nivell de la comunitat educativa de l'ESMUC i de la feina docent que realitza el seu professorat, situant l’escola com un centre d’excel·lència i de referència en la formació superior de música.

Els graduats reconeguts són:

 

Lluc Casares (Barcelona, 1990)

Saxofonista de jazz

Premi Enderrock al Millor disc de Jazz del 2018 i Premi Jove Talent de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna (AMJM)

Lluc Casares va estudiar el grau superior a l’ESMUC, el màster al Conservatorium d'Amsterdam i actualment és el primer peninsular cursant el prestigiós programa Artist Diploma de la Juilliard School of Music (Nova York) dirigit per Wynton Marsalis. Al final del seu primer curs a Nova York, en Lluc va decidir gravar el que seria el seu segon disc sota el seu nom, Sketches Overseas (Outside In Music 2018). En el camp de l’educació, en Lluc va ser professor de grau superior al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears) de saxòfon, improvisació i combo des del 2015 fins al 2017. A través de l’AD Ensemble de la Juilliard ha impartit un seminari al conservatori de Torí (Itàlia) i diverses masterclasses a diferents instituts de Xangai (Xina).

https://lluccasares.com/

Santi de la Rubia

Santi de la Rubia

Santi de la Rubia (València, 1984)

Saxofonista de jazz

Seleccionat per formar part de la prestigiosa banda Focusyear Band

Amb base d’operacions a Basilea, aquesta formació és un projecte impulsat per la Musik Akademie que segueix les petjades d'altres grans programes, com el World Music Institute a Berklee i el Monk Institute a Los Angeles. Santi de la Rubia es va graduar amb matrícula d'honor l'any 2006 a l’ESMUC. Va guanyar el 1r premi al I Concurs de Jazz de Barcelona, amb el quartet Afinke (2004) i nomenat Millor Grup Jove al Concurs Internacional de Jazz de Granada, amb el mateix quartet, el 2006. Dos anys després va ser seleccionat pel Catalan Jazz Tour i va obtenir el segon premi al I Concurs Internacional de Jazz d'Almeria amb el CJ quintet (2014).

http://santidelarubia.weebly.com/biografiacutea.html

Joan Magrané (Reus, 1988)

Compositor

Compositor convidat de la temporada 2019-2020 del Palau de la Música

Va rebre les primeres lliçons de composició de Ramon Humet i a l’ESMUC va ser alumne d’Agustí Charles. A la Kunst Universität (Graz) amb Beat Furrer i al CNSMD de París amb Stefano Gervasoni. Ha estat un dels guardonats de la Vil·la Mèdici a Roma (2016) i membre de la Casa Velázquez a Madrid (2017-18). Per al seu desenvolupament artístic han estat molt importants les trobades amb Mauricio Sotelo i Jesús Torres, així com els nombrosos cursos i classes magistrals amb compositors com ara Pierre Boulez, Peter Eötvös, Salvatore Sciarrino, George Benjamin, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, Hèctor Parra, José María Sánchez-Verdú o Alberto Posadas.

https://joanmagrane.com

Marc Migó (1993, Barcelona)

Pianista i compositor

Guanyador del premi 2019 Morton Gould Young Composer de l’ASCAP (l’SGAE dels EUA)

Va estudiar piano amb Liliana Sainz i harmonia, contrapunt i composició amb Xavier Boliart. A l’ESMUC va estudiar composició amb Agustí Charles, Salvador Brotons i Albert Guinovart. Ha treballat amb nombroses orquestres (Lemberg Sinfonietta, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Camerata Eduard Toldrà, La Banda Municipal de Barcelona), directors de renom i solistes de primer nivell. La tardor de 2017 va comença un Màster en Composició a The Juilliard School of Music, de Nova York i actualment treballa en un doble concert per a violí i piano encarregat pel duo argentí Isas-Kwiek.

http://marcmigo.com/bio/

Gerard Pastor (Barcelona, 1984)

Compositor i director

Nominat als Premis Gaudí i Premi Millor Música al Festival Cinespaña de Toulouse

 

El compositor, pianista i director d’orquestra Gerard Pastor va ser nominat a l’edició dels Gaudí 2019 pel seu treball a “Jean-François i el sentit de la vida” dirigida per Sergi Portabella.

La banda sonora ha anat acumulant reconeixements des de la seva estrena el passat juliol. Va ser finalista als Premios MundoBSO com a millor banda sonora espanyola del 2018 i va obtenir el guardó a millor música al Festival Cinespaña de Toulouse

Pastor va cursar l’ESMUC entre el 2003 i 2007 l’especialitat de piano i entre 2008 i 2013 la de direcció d’orquestra i va cursar les matèries de Música per a Mitjans Audiovisuals amb Arnau Bataller. Actualment és professor convidat del Màster en Composició de Bandes Sonores i Música per a Mitjans Audiovisuals.

http://www.gerardpastor.cat/

Clara Peya (Palafrugell, 1986)

Pianista i cantant

Premi Nacional de Cultura 2019 (CoNCA)

Graduada de l’ESMUC, després de guanyar el premi de la crítica dels Premis Enderrock al millor disc de l’Any per Estómac, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), li ha atorgat el Premi Nacional de Cultura 2019. Segons el CoNCA, la raó de ser d’aquest guardó és “per innovar la composició i la interpretació musicals transitant entre la música, el teatre i l’activisme sense abandonar el piano, instrument que l’acompanya en les seves performances. Formada a Catalunya i en diversos països del món, hibrida la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, i manté alt el compromís creatiu amb la llibertat d’expressió en escena, que omple d’energia transgressora des d’una perspectiva de gènere. Ha compost diverses músiques per a teatre i dansa per a la companyia Les Impuxibles, de la qual és fundadora”.

http://clarapeya.com/

 

Josep Ramon Olivé (Barcelona, 1988)

Cantant

Premi al cantant revelació de la temporada 2017/2018 dels Premis de la Crítica de l’Associació Amics del Liceu.

Ha rebut la Medalla d’Or de la Guildhall School of Music & Drama de Londres el 2017, així com el primer premi i el premi del públic del Handel Singing Competition el 2015 i el segon premi del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España el 2011. També va ser nominat Oxford Lieder Young Artist el 2015, formà part del projecte Le Jardin des Voix de William Christie i Les Arts Florissants el 2017 i fou seleccionat ECHO Rising Star el 2018. Va començar els estudis de violoncel, piano i cant a l’Escolania de Montserrat i posteriorment segueix a l’Escola de Música de Barcelona. Va estudiar direcció coral i cant clàssic a l’ESMUC i continua la seva formació vocal a la Guildhall School de Londres amb el professor Rudolf Piernay.

http://www.josepramonolive.cat/