Premis i reconeixements d’alumnat i professorat de l’ESMUC

Publicat el 23/12/2016

Al llarg  d’aquest primer trimestre del curs 2016-2017, l’alumnat i professorat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) han guanyat diferents premis i reconeixements. L’obtenció d’aquests guardons són un indicador del bon nivell de la comunitat educativa, de la feina que realitza, i situen l’ESMUC com un centre d’excel·lència i referència de la formació superior de música.

Una breu mostra d’alguns dels premis aconseguits per l’alumnat de l’ESMUC és la següent:

Apel·les Carod

Apel·les Carod. El jove músic cambrilenc Apel·les Carod Requesens va obtenir el segon premi al II International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition 2016, que va tenir lloc a Cracòvia (Polònia) del 24 al 27 d'agost. Es tracta d'un prestigiós concurs internacional que va reunir músics professionals de diferents països amb una gran qualitat i una tècnica excel·lent.  Carod, a la primera edició d’aquest concurs ja va quedar en segona posició i ara ha tornat a rebre aquest guardó. Més informació.

Dichos Diàbolos

Dichos diàbolos. L’ensemble Dichos Diabolos, format per estudiants de grau, màster i dues alumni del departament d’Antiga de l’ESMUC va guanyar el Primer Premi en el Concours International de Cuivres Anciens 2016 de Toulouse, celebrat el passat mes d’octubre. Els intèrprets són: Cristina Altemir, alumni de violí històric; Emiliano Riveroll, estudiant de grau, cornetto; Alfonso Barreno, estudiant del Màster de Música Antiga, fagot històric; Dimitri Kyndinis, estudiant de grau, viola de gamba i Marc Sumsi, alumni de clavecí. Més informació.

Ismael Alcina

Ismael Alcina. L’Alumni Ismael Alcina va presentar el seu primer disc Bass Life (Whatabout music, 2016) a la Sala Barts de Barcelona el passat 28 d’octubre, acompanyat per altres graduats de l’Escola: Enric Peinado, guitarra elèctrica; Adri González, tecla dos i Antonio Torres Vega, bateria. BASS LIFE és el resultat de més de 10 anys d’experiència professional realitzant gires amb diversos artistes del panorama nacional. A través de les seves pròpies composicions, pretén expressar una sèrie d’experiències i sensacions viscudes fins ara com a músic i com a persona. Les seves influències van des del flamenco al jazz, passant pel pop, la música llatina i fins i tot la clàssica. Més informació.

Kebyart Ensemble

Kebyart Ensemble. El quartet de saxos, format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton, ha estat el guanyador del Premi El Primer Palau 2016, dotat amb 5.000 euros, segons la designació del jurat de la vint-i-unena edició. El jurat va destacar l’atractiu de la formació i el programa presentat, la capacitat de treball i de progressió musical en el futur i l’entusiasme i comunicació musical dels seus integrants. L’ensemble també va guanyar el passat 30 de setembre el prestigiós Premi Montserrat Alavedra atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA. Més informació

Marc Vidal

Marc Vidal. L'obra Six Specious Pieces, per a trio de canyes, del compositor Marc Vidal Badia, Alumni de Direcció d'orquestra, ha estat la guanyadora del 37è Concurs de Composició Frederic Mompou. Aquesta obra inèdita i composada especialment pel concurs està dedicada a la memòria del clarinetista Carles Riera i Pujal (Granollers, 1 de març de 1956 – Barcelona, 4 de novembre de 2009), antic director del Conservatori de Granollers. Més informació.

Criatures

Marçal Ramon i Ivó Jordà. Criatures. El duet format per l'acordionista Marçal Ramon i el graller Ivó Jordà va guanyar la IX edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El jurat va valorar la capacitat del duet per triar, renovar i arranjar un repertori significatiu i elegant, la capacitat per fer lluir l'acordió i la gralla en l'àmbit concertístic, així com la immediatesa i la qualitat del seu so. Més informació: Ivó Jordà i Marçal Ramon

Perfecto Herrera

Perfecto Herrera. El professor Perfecto Herrera ha estat coeditor d'un especial sobre "Intelligent Music Systems" que acaba d'aparèixer a la revista Transactions in Intelligent Systems and Applications publicada per l'Association for Computing Machinery (l'associació més gran de professionals de la informàtica). En aquest especial, co-editat conjuntament amb Markus Schedl (Johannes Kepler University, Linz, Austria) i Yi-Hsuan Yang (Academia Sinica, Taipei, Taiwan), es presenta una panoràmica d'alguns problemes i aplicacions actuals en segmentació automàtica de música, etiquetatge d'enregistraments, recomanació musical, alineació de partitures a enregistraments o anàlisi de vídeos musicals. A més, dos col·laboradors convidats de gran prestigi internacional reflexionen i plantegen reptes sobre allò que encara resta obert o pendent d'investigar per tal de millorar la suposada "intel·ligència" que alguns sistemes de creació o d'anàlisi musical mostren actualment. Més informació