Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Publicat el 25/11/2020

Les formacions de cambra poden presentar-se al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra fins al 29 de gener del 2021. El premi consisteix en una gira, valorada en 20.000 euros, de 5 concerts a espais referents de Catalunya durant l’any 2021. També incorpora un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i un coaching amb professionals docents del Màster de Management i Producció Musical de l’ESMUC.

Premi Montserrat Alavedra

El premi s’adreça a joves músics estudiants de grau superior i professionals del sector, amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva projecció professional. Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), el guardó compta amb el suport de BBVA, i la col·laboració d’Amics de les Arts, Joventuts Musicals de Terrassa, la Fundació Antiga Caixa Terrassa i l’ESMUC, entre altres institucions.

Al Premi es poden presentar grups de cambra d’un mínim de tres músics, instrumentals o vocals; el nombre màxim és de nou músics i s’admetrà la presència de director/a si la formació ho considera necessari. L’edat mitjana dels components del grup no podrà superar els 35 anys.

El segon premi obtindrà una gira de quatre concerts dins la “Xarxa de Músiques” de Joventuts Musicals de Catalunya, retribuïts d’acord amb els seus honoraris vigents, i coaching amb professionals docents del màster Management i Producció Musical de l’ESMUC.

La inscripció s’ha de realitzar a través del formulari que es troba a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes  i el termini finalitza el 29 de gener de 2021.

          

Les audicions 

Les audicions es realitzaran a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa del 12 al 14 de març de 2021. Hi haurà una primera prova eliminatòria, una semifinal i una final. Cada formació haurà de portar preparat un mínim de quatre obres completes que hauran d’incloure tres obres del s. XX o XXI (almenys una d’elles haurà de ser posterior a l’any 1999) i, una obra de lliure elecció. Una d’elles haurà de ser d’autor català. 

          

El guardó

El Premi, que se celebra de forma biennal, va ser instituït l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas. Enguany, atesa a la situació generada per la Covid-19 es va haver d’ajornar la convocatòria i s’han modificat els terminis d’inscripció i les dates de les audicions.

            

Les dades 

14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra.

Data límit d’inscripció: fins el 29 de gener de 2021. 

Audicions: del 12 al 14 de març a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa.

Acte de lliurament de premis: dijous 18 de març al Centre Cultural Terrassa.

      

Més informació:

Bases i inscripció del Premi Montserrat Alavedra

Fundació Antigues Caixes Catalanes