Musicant el Museu Frederic Marès

Publicat el 17/01/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Museu Frederic Marès emprenen una nova edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, que tindrà lloc de gener a juny de 2018. En sessions matinals de diumenge, el Museu convertirà sis dels seus espais en sales de cambra, i els músics participants –majoritariament graduats de l’ESMUC– crearan un diàleg entre les col·leccions i la música d’èpoques i estils diferents.

Musicant el Museu Marès 2018

El segon concert del cicle tindrà lloc el 18 de febrer, a les 12 hores, a la Sala femenina i porta el títol d'El ventall de la Patti. Eulàlia Fantova, mezzo soprano i Esther Pinyol, arpa, seran les intèrprets d'aquest recital que vol traslladar-nos a l'època romàntica per reviure la història d'Adelina Patti, una de les més cèlebres sopranos del segle XIX.

El primer concert del cicle va celebrar-se el passa diumenge 21 de gener a la Sala de Montserrat, amb el títol “Les altres veus”, 400 anys de Joan Cererols, que va interpretar el grup Dichos Diabolos. El grup va fer un recorregut per la vida de Joan Cererols (Martorell 1618 - Montserrat 1680), monjo benedictí considerat el primer gran compositor català del barroc. La formació interpretarà una selecció de peces de Cererols, junt amb obres d’autors amb qui el compositor es va relacionar: Mateo Romero, Carlos Patiño i Gabriel Manalt, entre d’altres.

Aquesta col·laboració ofereix la possibilitat de mostrar el resultat de la tasca docent del professorat i de l’estudi i assaig dels graduats, més enllà del recinte estricte de les aules. Unes propostes escollides pels mateixos participants els quals interpretaran les millors pàgines d’aquesta música, en íntima connexió amb les col·leccions del Museu.

                   

Museu al barri gòtic

El Museu Frederic Marès situat estratègicament al cor del barri gòtic i en el marc incomparable de l'antic Palau Reial Major de Barcelona oferirà sis concerts en sessions matinals de diumenge. Les actuacions tindran lloc en petites sales de cambra per oferir un diàleg entre les col·leccions i la música, des de l’època medieval fins al segle XX.

Els concerts tindran lloc de gener a juny de 2018, a les 12 hores.

                                             

Més informació:

Programa del cicle. Tríptic del programa general (PDF)

Museu Frederic Marès

Plaça de Sant Iu, 5. Barcelona

Preus: L’entrada al concert inclou la visita al Museu. La venda d’entrades per als concerts es farà el mateix dia a partir de les 11 hores.

Entrada general: 6.20 €