Mostra final del taller de shamisen amb Kenichi Yoshida

Publicat el 21/02/2020

Aquest dimarts 10 de març, a les 19.30 hores, a la Sala de Cor, es farà la mostra final del taller de shamisen que Kenichi Yoshida ha impartit a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i comptarà amb l'alumnat que ha participat als tallers. La iniciativa ha estat organitzada pel departament de Musicologia, del 25 de febrer al 6 de març, i ha comptat amb la col·laboració de l'empresa Mitsubishi Electric i el Consolat del Japó a Barcelona.

El shamisen és un tipus de llaüt japonès de tres cordes i probablement l’instrument tradicional més popular del país, ja que s’utilitza en una gran varietat de formes musicals. Una de les més conegudes és la provinent de la regió de Tsugaru, al nord del Japó. Aquesta varietat és molt activa i intensa i s’interpreta principalment a tavernes.

Concert de shamisen

A l’ESMUC, Yoshida ja ha impartit quatre tallers anteriors. Cal recordar que el consolat del Japó a Barcelona, fa dos anys, va donar tres instruments per a la dotació del parc d’instruments de l’escola. A més, Mitsubishi Elèctric actua com a espònsor de l'activitat i facilita que l’alumnat de l’Escola pugui aprendre amb un músic japonès que gaudeix d’un gran reconeixement.

Kenichi Yoshida, professor del taller, va començar a tocar l'instrument tradicional japonès shamisen a l'edat de cinc anys i, més endavant, va aconseguir nombrosos premis en les convencions nacionals de Tsugaru Shamisen. El seu èxit internacional va arribar gràcies al duo Yoshida Brothers, format el 1999 amb el seu germà Ryōichirō, amb qui ha publicat tretze àlbums. El virtuosisme d’aquests músics els ha permès experimentar amb el shamisen i produir una música tradicional i a la vegada innovadora, apropant al gran públic internacional un dels sons més autèntics del Japó.

Tsugaru Shamisen

Kenichi Yoshida

Actualment les seves activitats no es limiten solament al camp de la música tradicional japonesa, sinó que s'expandeixen per tot el món.

Horaris del V Taller d’introducció al shamisen

Del 25 de febrer al 6 de març. Sis sessions de 90 minuts.

  • Dimarts, 25 de febrer de 18.00 a 19.30 h
  • Dimecres, 26 de febrer de 15.00 a 16.30 h
  • Divendres, 28 de febrer d’11.00 a 12.30 h
  • Dimarts, 3 de març de 18.00 a 19.30 h
  • Dimecres, 4 de març de 15.00 a 16.30 h
  • Divendres, 6 de març d’11.00 a 12.30 h

Mostra final a la Sala de Cor

  • Dimarts, 10 de març a les 19.30 h

Col·laboradors: