Mayte Martín presenta el Gran Conjunt de Flamenc

Publicat el 22/06/2011

El Gran Conjunt de Flamenc de l’ESMUC es presentarà per primera vegada el proper dimarts 28 de juny a la sala El Molino de Barcelona amb la direcció del guitarrista Juan Carlos Gómez. Mayte Martín, artífex del cicle de Flamenc Poco ruído y mucho duende, serà la padrina de la formació. El concert començarà a les 21.30h i l’entrada és gratuïta amb una consumició mínima obligatòria de 5 euros.

Aquesta actuació dels estudiants de Flamenc de l’ESMUC, dirigida pel professor Juan Carlos Gómez tancarà els concerts que amb la denominació de Savia nueva s’han realitzat des del mes de març a El Molino cada últim dimarts de mes, organitzats pel departament de Música tradicional de l’ESMUC i coordinats pel professor de guitarra Joan Asensio.

Les diferents sessions del cicle han servit per mostrar en directe el treball que des del departament de Música tradicional fan els estudiants de Flamenc i el seu professorat. Alguns dels alumnes que han participat en els concerts anteriors són Cristina López, Paul Bosàuder, Anthony Carruba, Alberto Pérez, Luna Zegers, Jordi Rodríguez i Tomás Lorenzo.

El Gran Conjunt de Flamenc, té un objectiu eminentment acadèmic ja que es planteja com a una assignatura quadrimestral del pla d’estudis. En el transcurs dels dies previs al concert els integrants treballen amb el director amb un plantejament i execució totalment professional.

El cicle ha assolit l’objectiu de l’Escola Superior de Música de Catalunya i de Mayte Martín, directora artística de la programació de Flamenc de la recuperada sala de l’avinguda del Paral·lel, de disposar d’una “plataforma per a futurs guitarristes i cantaors/es, aprenents en l’art de la comunicació artística que, com a tot art i ofici, necessita d’un espai per fer el rodatge i aprendre a desenvolupar les diferents capacitats expressives i comunicatives”.

El cicle Poco ruido y mucho duende es va inaugurar el passat 23 de novembre amb el què seria l’últim concert del desaparegut cantaor Enrique Morente. Els diferents concerts que s’han fet a El Molino han estat protagonitzats per reconegudes personalitats del món del cant i la guitarra flamenca.

El Molino es troba al carrer Vila i Vilà. 99 (Av. Paral·lel).

L'entrada és gratuïta amb consumició mínima obligatòria de 5 €. 

Més informació:
http://pocoruidoymuchoduende.wordpress.com/
 

 

(Fotografies d'Isabel Camps)