Marcel Casellas i l'ESMUC recuperen Transardània

Publicat el 16/02/2012

El professor de l’ESMUC, Marcel Casellas, del departament de Música Tradicional i una formació d’estudiants de l’Escola, interpretaran aquest dimarts 21 de febrer el seu treball discogràfic Transardània. Aquesta obra va ser composta l’any 1987 i enregistrada i presentada en directe a començament dels 90, i fusiona jazz i sardana. El concert es farà a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori, a les 19 hores. L’entrada és gratuïta.

Transardània

Marcel Casellas i el Transardània 2012 Quartet faran una revisió particular i actualitzada de l'obra Transardània. Aquesta és una obra constituïda per deu peces de Marcel Casellas (1987) que a principi dels 90 van ser editades en un opuscle —10 Transardanes—, enregistrades en un CD —Transardània, TRM 0028, 1992— i portada als escenaris catalans amb diverses formacions de caràcter jazzístic que incloïen diversos instruments de cobla en la seva tímbrica. Cada una de les peces està construïda a partir de trets formals —melòdics, harmònics, estructurals— de la sardana curta i contenen amplis espais destinats a la improvisació individual i col·lectiva.

El Transardània 2012 Quartet està format, a més de Marcel Casellas, que dirigeix i toca el contrabaix, per Pau Puig, dolçaina; Oriol Pidelaserra, piano i Boris Pi, bateria, estudiants del departament de Música tradicional, Clàssica i contemporània i Jazz i música moderna.

Recordatori:

Dimarts, 21 de febrer.

Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori.

19 hores.

L’entrada és gratuïta.