La graduada Mireia Tarragó, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau

Publicat el 16/11/2020

El Premi Catalunya Música, que l'emissora de Catalunya Ràdio atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany a la soprano i graduada de l’ESMUC, Mireia Tarragó. El premi consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori escollit per la guanyadora i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Mireia Tarragó

Mireia Tarragó va participar en el cicle El Primer Palau el passat 30 de setembre, acompanyada per Carmen Santamaría al piano. Va interpretar obres de Mahler, C. Schumann, R. Schumann, Strauss, Weber i Weill.

El jurat encarregat dels premis corresponents a la vint-i-cinquena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau ha estat format per Marta Mathéu, Salvador Brotons, Enrique Bagaría, Jordán Tejedor i Raimon Colomer.

  

Biografia

Mireia Tarragó (Tarragona, 1995), ha rebut tres vegades la beca de la Fundació Victoria de los Ángeles i ha cursat el Títol Superior de Música en l'especialitat de cant i el Màster d’interpretació del Lied a l’ESMUC, acabant amb el màxim reconeixement, i ha guanyat el premi a la millor intèrpret de Lied del concurs Germans Pla de Balaguer. També va debutar a la Schubertíada de Vilabertran l’any 2018, amb la pianista Marina Pelfort, on hi ha tornat a cantar aquest 2020 formant part del Kallias Ensemble. Ha participat en quatre ocasions al Festival Life Victoria amb Eric Ledesma i Franciso Poyato, al piano. El 2019 va formar part del cartell principal acompanyada del Trio Pedrell, amb l’estrena absoluta d’unes obres de Pedro Pardo amb poemes de Victoria de los Ángeles.

En el camp operístic ha interpretat diversos rols, entre els quals destaca Micaëla, de l’òpera Carmen, i Lauretta, de Gianni Schicchi, de Puccini. El 2016 va debutar a l’Auditori Nacional de Bordeus, amb l’oratori El Pessebre de Pau Casals, sota la batuta de Marc Minkowski i el desembre de 2018 va debutar a L’Auditori de Barcelona, com a solista del Messies de Händel, amb la direcció d'Edmon Colomer.

El lliurament de premis i el concert de clausura del cicle El Primer Palau 2020 es farà el dijous 19 de novembre, a les 20.00, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, a porta tancada a causa de les darreres mesures establertes per a la contenció de la Covid. L'acte, presentat pel periodista Albert Torrens, serà retransmès en directe per Catalunya Música i en streaming a través de la plataforma www.palaudigital.cat

 

Més informació:

Premi Catalunya Música

El Primer Palau