La 4a Viquimarató de l’ESMUC, dedicada a la memòria de Joan Guinjoan

Publicat el 25/04/2019

El dilluns 29 d’abril, la Biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obrirà les portes per celebrar la quarta edició de la Viquimarató ESMUC, amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles al voltant del compositor Joan Guinjoan. L’activitat tindrà lloc de 9.30 a 18 hores. La inscripció és oberta i es pot fer en línia.

Segona Viquimarató ESMUC

La Viquimarató de l’ESMUC 2019, organitzada amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i coordinat pel departament de Musicologia, anirà dedicada a la memòria del compositor Joan Guinjoan (1931-2019) que ens va deixar a principis d’any, molt vinculat a l’ESMUC, especialment a través del Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors. A més, l’Escola s’afegeix a la commemoració de la Generalitat de Catalunya de l’Any Joan Brossa.

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. És una bona manera de fer créixer més d'un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira.

Igual que en les edicions anteriors, els participants disposaran de tot el fons bibliogràfic i dels ordinadors de la Biblioteca de l’ESMUC per ampliar la informació pública sobre la temàtica proposada. Els usuaris habituals de la Biblioteca cal que ho tinguin en compte.

Viquimarato-ESMUC-2018

Aquesta quarta edició de la Viquimarató ja consolida definitivament l’esdeveniment com una cita anual i esperada, per destacar, un tema o l’efemèride d’un músic o persona destacada del panorama musical.

L’ESMUC, a través del departament de Musicologia, col·labora des de fa diversos anys amb l’Amical Wikimedia, contribuint a la transferència dels coneixements que es generen des de l’Escola cap a l’Enciclopèdia lliure, un projecte que implica estudiants, professorat i PAS.

                     

Més informació:

Viquimarató ESMUC 2019