L’Orquestra simfònica i la Big Band actuen conjuntament per celebrar els 10 anys de l’ESMUC

Publicat el 18/05/2011

Dins el cicle de Grans conjunts d’aquest mes de juny, el concert que protagonitzaran l’Orquestra simfònica i la Big Band de l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb més de cent persones sobre l’escenari, el proper 17 de juny a L’Auditori, tancarà la celebració dels 10 anys de l’ESMUC. En aquesta actuació conjunta s’estrenaran tres obres especialment escrites per a l’ocasió per Eladio Reinon, Joan Sanmartí i Tim Garland, i s’interpretarà, per primera vegada a Catalunya, l’obra Iberia de Lluís Vidal. L’entrada és gratuïta. En aquesta ocasió, els Grans conjunts també preveuen l’actuació de la Cobla de l’ESMUC i, per primera vegada, el Gran conjunt de Flamenc.

El concert de la Cobla serà el dimecres 15 de juny, sota la direcció de Manel Valdivieso, a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona, mentre que el Conjunt de Flamenc es presentarà el dimarts 28 de juny a la sala El Molino de Barcelona, dins la programació Poco ruído y mucho duende, que presenta Mayte Martín.

L'actuació de l’Orquestra simfònica i la Big Band tindrà unes característiques molt especials perquè molt poques vegades a Barcelona es pot tenir l’oportunitat de veure una formació similar amb un repertori divers que aglutinarà diferents estils musicals, en clara relació amb l’ampli ventall d’estudis que impera a l’ESMUC.

El concert començarà amb tres peces inspirades en la Suite Iberia, d’Isaac Albéniz: Rondeña, El Puerto i El Albaicín, compostes i dirigides per Lluís Vidal. La segona part centrarà l’atenció en tres peces que han escrit especialment per aquest esdeveniment Joan Sanmartí, Eladio Reinon i Tim Garland. Precisament, aquests dos últims seran els responsables de dirigir la formació.

RECORDATORI:

Orquestra simfònica i Big Band. Divendres, 17 de juny. Sala 1 Pau Casals L’Auditori de Barcelona. 21h. Amb la participació de Lluís Vidal, Joan Sanmartí, Eladio Reinon i Tim Garland. Concert gratuït.

 

Cobla. Sala 2 Oriol Martorell L’Auditori de Barcelona. Dimecres, 15 de juny. Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona. 19h. Dirigit per Manel Valdivieso. Concert gratuït.

 

Conjunt de flamenc. Dimarts, 28 de juny. Sala El Molino de Barcelona. 21.30h. Director Juan Carlos Gómez. Presentat per Mayte Martín. Entrada gratuïta amb consumició obligatòria.

MÉS INFORMACIÓ:

Lluís Vidal

Joan Sanmartí

Eladio Reinon

Tim Garland

Manel Valdivieso

Cicle de Flamenc Poco ruido y mucho duende