L’Orquestra de Portàtils de l’ESMUC conclourà la setena conferència de l’SMC

Publicat el 21/07/2010

Un concert de l’Orquestra de Portàtils de l’ESMUC conclourà aquest dissabte 24 de juliol les activitats de la setena edició de la SMC (Sound and Music computing Conference), que se celebra al Campus de la Comunicació – Poblenou, de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest congrés anual, que reuneix la comunitat internacional especialitzada en la música, el so i les tecnologies musicals, està organitzat pel Music Technology Group (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra, la Phonos Fundació i l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Del 21 al 24 de juliol, el campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra és la seu d’aquesta setena edició de l’SMC (Sound and Music Computing Conference), un fòrum al voltant de les qüestions que tenen a veure més directament amb l’àmbit tecnològic de la música. Les activitats, a més de les tradicionals presentacions de ponències inclouen també una escola d’estiu, tutorials i demostracions, i dos concerts diaris.

El concert de l’Orquestra de portàtils de l’ESMUC es farà el dissabte 24 de juliol, a les 22 hores, a l’Espai Polivalent de la Universitat Pompeu Fabra, al Campus de la Comunicació – Poble Nou (C. Roc Boronat 138. Barcelona). Els membres de l’Orquestra són Josep M. Comajuncosas (coordinador), Angel Cataño, Daniel Domínguez, Regina Domingo, Aleix Fabra, Quim Llimona, Àlex Rodríguez, Marcelo Enrique Rodríguez i Luís Vélez. La formació interpretarà les obres Rimandi, d’Ivano Morrone, Gogyo, de Yota Morimoto i Clear live, de la pròpia formació de Portàtils.

Aquest concert, com tot el programa previst, mostra el valor afegit de la feina de recerca que s’està duent a terme en la tecnologia musical. D'un total de 60 propostes, s’han triat 30 peces que s’estrenaran al llarg dels actes paral·lels d’aquesta trobada. Els concerts presenten peces per a Reactable, instruments acústics, tractament musical en temps real, paisatges sonors, vídeo, etc.

Alta participació

El Comitè científic de l’SMC 2010, integrat per Rafael Ramírez (MTG‑UPF), Emília Gómez i Perfecto Herrera (MTG i cap del departament de Sonologia de l’ESMUC), dirigit per Xavier Serra (MTG‑UPF), ha rebut un total de 130 treballs. D’aquests, s’han seleccionat 75 articles (30 comunicacions i 45 pòsters) que seran presentats en el transcurs de la conferència. Cal destacar que totes les comunicacions es publicaran electrònicament sota llicència Creative Commons.

Des del dissabte 17 de juliol s'està duent a terme un curs d'estiu que inclou la presentació dels projectes relacionats amb els paisatges sonors. Aquests projectes es caracteritzen per tenir un enfocament transversal, a la vegada artístic i tecnològic. Com a complement d'aquest curs, per al 23 de juliol, està previst la realització d’una sèrie demostracions adreçades a oferir una formació pràctica sobre eines de programari desenvolupades amb la tecnologia més actual.

Més informació:

SMC 2010

Programació concerts