L’ESMUC vol projectar el valor artístic de Frederic Mompou al futur a través d’un simposi dedicat al músic i compositor català

Publicat el 04/12/2012

L’ESMUC vol projectar el valor artístic de Frederic Mompou al futur a través d’un simposi dedicat al músic i compositor català

Dimarts 4 de desembre es va presentar a la seu de la SGAE de Barcelona el Simposi Frederic Mompou en el segle XXI que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Frederic Mompou, el Museu de la Música i L’Auditori de Barcelona, juntament amb altres entitats, i que tindrà lloc entre els dies 11 i 14 de desembre.

La presentació del simposi ha comptat amb la presència del secretari general de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,  Lluís Font, amb el director de l’ESMUC, Josep Borràs, el director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats, el president de la Fundació Frederic Mompou, Joan Millà, i els pianistes i professors de l’ESMUC Adolf Pla i Jordi Masó.

Adolf Pla ha destacat la necessitat d’incorporar l’obra de Frederic Mompou al programa pedagògic musical i el fet que la seva figura s’estigui revaloritzant  i fent cada vegada més visible cap al futur en aquest nou mil·lenni.

Jordi Masó ha destacat les diferents activitats que s’han programat al voltant d’aquest simposi, amb diversos concerts i projeccions de documentals sobre Frederic Mompou cedits per la seva fundació. A més dels concerts que oferiran Masó i Adolf Pla, també cal destacar el concert dedicat al cant amb alumnes de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, el de repertori instrumental amb la participació, entre altres, del cor de l’ESMUC, dirigit per Josep Vila. A més, s’interpretarà la cantata infantilL’ocell daurat, que es podrà sentir el dijous 13 de desembre amb la participació de la coral infantil l’ARC de l’Escola Municipal de música de Can Ponsic.

Joan Millà, president de la Fundació Frederic Mompou, ha agraït l’esforç que ha fet l’ESMUC convocant tantes personalitats del món de la música i estudiosos de Mompou en aquest simposi, i ha explicat que amb aquest esdeveniment es culmina la commemoració dels 25 anys de la seva mort, aquest 2012.

   

Col·laboració d'institucions

Per la seva banda, Jaume Ayats, director del Museu de la Música, ha parlat en nom d’aquesta institució i ho ha fet extensiu a L’Auditori en nom de Joaquim Garrigosa, que no ha pogut assistir a aquesta presentació. Ayats ha remarcat la voluntat de servei públic que tenen totes les institucions que es troben a L’Auditori i que prenen un tema com el de Mompou per col·laborar i coordinar-se contribuint a la difusió de la música del nostre país. El Museu de la Música inaugurarà el pròxim dimecres 12 de desembre l’exposició “El so de la llum, Mompou i Gaudí” que uneix l’obra d’aquests dos grans artistes, la música i l’arquitectura a través de l’estudi del pianista Adolf Pla i de la fotografia de Marc Llimargas.

Josep Borràs, director de l’ESMUC, ha agraït totes les entitats col·laboradores, com la mateixa Fundació Frederic Mompou, la Fundació Victoria de los Ángeles, Catalunya Música, l’Anella Cultural, L’Auditori i la SGAE, que també ha patrocinat aquest simposi, juntament amb Banc de Sabadell, Jané Ventura i l’Hotel Hilton. També ha volgut destacar la col·laboració de l’Associació d’Alumnes de l’ESMUC, que participa molt activament en l’organització d’aquest simposi. Borràs ha afegit que aquesta iniciativa respon també al paper que té l’ESMUC com a dinamitzador de la cultura catalana, i com element clau en la difusió de l’activitat de recerca i del coneixement de la música.

Per acabar, el secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Lluís Font, ha subratllat la necessitat de donar referents artístics com el de Frederic Mompou per aprofundir en el coneixement i com a figura clau en l’evolució de la música catalana. Per a Font, Mompou es pot veure com una metàfora del país, per la seva perseverança, per la capacitat de superar dificultats i de tenir ambicions, i com a artista que representa l’esforç i el somni i que respon a la “geologia” cultural de Catalunya. També ha remarcat que es tracta d’un simposi molt original, perquè uneix el rigor i la tecnologia, els estudiosos i els estudiants, i ha elogiat la capacitat de l’ESMUC d’aglutinar persones i de contribuir a la projecció de l’ensenyament del nostre país.

Més informació

simposimompou.com/

www.esmuc.cat

Pots descarregar-te el dossier de premsa del simposi:

      

Pots descarregar-te una fotografia de la presentació aquí.

Fotografia Simposi

.