L'ESMUC serà la seu del Curs Kodály a Barcelona (Places exhaurides)

Publicat el 09/06/2017

L'ESMUC serà la seu del Curs Kodály a Barcelona (Places exhaurides)

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà del 12 al 15 de setembre el curs Kodály a Barcelona, centrat en el mètode d’ensenyament musical creat pel compositor, musicòleg i pensador hongarès Zoltán Kodály (1882-1967). El curs coincideix amb la celebració del cinquantè aniversari de la seva mort, i compta amb la col·laboració del Consolat General d’Hongria a Barcelona, l’ESMUC i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

El programa del curs analitzarà i mostrarà els principis i les característiques del mètode que va crear aquest músic hongarès a través de classes magistrals, pràctica coral i conferències entorn de la seva obra. El curs serà impartit per Maria Ördög i Janos Arany.

El mètode Kodály

Zoltán Kodály va accedir a la música a través de la família, en un entorn rural i a través del seu interès pel patrimoni folklòric, juntament amb el seu col·lega i amic Béla Bartók. El músic va compondre diferents obres musicals i va dedicar molt del seu interès a l’educació musical. Com a pedagog pensava que la música era una eina educativa d’avanç social i va crear un sistema on les capacitats dels infants es desenvolupaven amb el coneixement dels cants de tradició oral. La música s’ha d’entendre vinculada als elements que la produeixen, la veu i l’instrument, amb la qual cosa, els eixos principals són la pràctica amb un instrument elemental de percussió i l’execució col·lectiva. (www.educamus.es).

Programa del curs

Dimarts, 12 de setembre
De 10 a 14 h. Principis fonamentals del “Mètode Kodály”. Metodologia i pràctica en el món pentatònic
De 16.30 a 18 h. Cant coral
Dimecres, 13 de setembre
De 10 a 14 h. Metodologia i pràctica en el món de la diatonia
De 16.30 a 18 h. Conferència: Zoltán Kodály, el compositor I. Obres vocals
Dijous,14 de setembre
De 10 a 14 h. L’alteració. Ensenyament de les notes alterades amb l’ajuda de la solmització relativa
De 16.30 a 18 h. Cant coral
Divendres, 15 de setembre
De 10 a 14 h. L’ensenyament de la modulació. Utilització paral·lela del sistema absolut i relatiu.
De 16.30 a 18 h. Conferència: Zoltán Kodály, el compositor II. Obres instrumentals

Totes les activitats tindran lloc a la Sala de Cor de l’ESMUC.

El curs està limitat a 50 assistents. L’alumnat i el professorat del CMMB, de les Escoles Municipals de Música de Barcelona i de l’ESMUC podran fer la inscripció de forma gratuïta. La participació del públic extern és de pagament i té un preu de 60 euros. 

Inscripció finalitzada

Més informació:

Biografia Zoltán Kodály. Viquipèdia

 

Col·laboradors: