Kebyart meets… ESMUC Sax Ensemble

Publicat el 04/04/2019

El quartet Kebyart Ensemble, integrat per saxofonistes graduats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’ESMUC Sax Ensemble oferiran un concert el pròxim dimarts 9 d’abril que s’emmarca en el projecte pedagògic Kebyart meets... que ha coordinat el professor Nacho Gascón. L’actuació començarà a les 20 hores, a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4 i l’entrada és gratuïta.

Kebyart

Aquest concert és el punt final del projecte pedagògic Kebyart meets…, que impulsa aquest quartet d'alumni i l'ESMUC amb la voluntat de transmetre l'energia, el treball constant, la creativitat i la passió per la música de cambra, així com compartir els coneixements adquirits al llarg dels gairebé cinc anys de vida d’aquest quartet. El projecte ha estat dirigit per Nacho Gascón, actual professor de saxofon clàssic i contemporani.

                                  

Kebyart Ensemble

Des de la seva creació a l’ESMUC l’any 2014,  Pere Méndez, Víctor Serra, Robert Seara i Daniel Miguel s’han convertit en un dels grups amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, El Primer Palau 2016, el Premi BBVA de Música-Montserrat Alavedra i el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, entre d’altres.

La formació és membre de l’European Chamber Music Academy i la seva línia artística és una clara aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant les transcripcions.

                                                           

Nacho Gascón

Nacho Gascón

Nacho Gascón

Amb una extensíssima experiència orquestral, Nacho Gascón ha col·laborat amb directors, compositors i orquestres de renom mundial. Actualment combina la seva faceta interpretativa amb la pedagògica. Com a professor ha impartit classes als Estats Units, Mèxic, França, Espanya i Regne Unit. Des de 2001 ensenya Música de cambra i Saxòfon a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i des de 2013 és també especialista de repertori orquestral al Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA).

                 

                               

PROGRAMA

Octett Hob: F7(1803)

Joseph Haydn

I. Allegro moderato

II. Andante con Variazioni

III. Menuetto-Allegretto

IV. Finale-Allegro

            

Marche écossaise sur un thème populaire (1890)

Claude Debussy

           

Fantasia W. 490 (1948)*

Heitor Villa-lobos

I. Animé

II. Lent

III. Tres Animé

                 

Erdélyi táncok / Danses de Transsilvània (1915/1931)

Béla Bartók

I. Dudások - Gaiters

II. Medvetánc - Dansa de l'ós

III. Finale - Final

               

Danza del molinero del ballet El sombrero de tres picos (1921)

Manuel de Falla

*Saxo soprano solista: Nacho Gascón

 

INTÈRPRETS

Saxos sopranos: Pere Méndez*, Alfredo Ripoll i Denís Casanova.

Saxos altos: Víctor Serra*, Ana Parejo i Miquel Flores.

Saxos tenors: Robert Seara*, Marçal Montlló i Sergi Palou.

Saxos barítons: Daniel Migue*l i Francisco Molina.

Saxo baix: Joseph Hooworth

*Membres del Kebyart Ensemble

                                                

Més informació:

Kebyart Ensemble

Nacho Gascón