KEBYART meets....ESMUC Saxophone ensemble

Publicat el 30/11/2020

El quartet Kebyart Ensemble, integrat per saxofonistes graduats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’ESMUC Saxophone Ensemble oferiran un concert el dimarts 22 de desembre emmarcat en el projecte pedagògic Kebyart meets... La formació també estrenarà una obra de l'estudiant de Composició, Bernat Pont. L’actuació serà la cloenda de diferents sessions de treball amb els estudiants participants i tindrà lloc a la Sala 4 Alicia de Larrocha, a les 18.15 hores. Reserva d'entrades.

Kebyart Ensemble 2

Kebyart Ensemble

Aquest concert és el punt final del projecte pedagògic Kebyart meets…, que impulsa aquest quartet d'alumni i l'ESMUC amb la voluntat de transmetre l'energia, el treball constant, la creativitat i la passió per la música de cambra, així com compartir els coneixements adquirits al llarg dels anys de vida d’aquest quartet. Els participants treballaren obres de Haydn, Pleyel, Bernat Pont (estrena mundial de l’estudiant de Composició de l’ESMUC), Darius Milhaud i George Gershwin. Aquesta és la segona edició d’aquest projecte a l’Escola.

 

Kebyart Ensemble

Des de la seva creació a l’ESMUC l’any 2014,  Pere MéndezVíctor SerraRobert Seara i Daniel Miguels’han convertit en un dels grups amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, El Primer Palau 2016, el Premi BBVA de Música-Montserrat Alavedra i el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, entre d’altres. 

La formació és membre de l’European Chamber Music Academy i la seva línia artística és una clara aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant les transcripcions. 

Recentment, la formació ha estat escollida per l’European Concert Hall Organitzation (ECHO) com artistes emergents de l’escena Europea per realitzar diferents concerts pel continent.

                          

Bernat Pont

L’estudiant de Composició, Bernat Pont, va rebre l’encàrrec dels Kebyart Ensemble i ell mateix explica com va abordar el projecte:

“Quan vaig rebre la notícia d'escriure per a 12 saxos m'ho vaig prendre com una gran oportunitat per a poder provar textures diferents amb un ensemble tan potent. Tenint contacte amb els Kebyart vam poder provar algunes idees i en van sortir de noves, d'aquests intercanvis. Em vaig quedar amb les idees que considerava que aportarien un resultat visual/sonor més interessant. També, tenint la informació que tot el programa tenia un fil conductor al voltant d'Amèrica vaig voler aportar el meu punt de vista mitjançant aquesta mescla de textures. D'aquí ve el títol "I want to thank you for taking time out of your day to come and witness my hanging".

                          

Més informació:

Kebyart Ensemble

Reserva d'entrades gratuïtes