Estrena mundial de la graduada Núria Giménez Comas amb l’OBC

Publicat el 22/01/2021

Aquest cap de setmana, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) interpretarà l’obra Nostalgia of light, Yearning for..., estrena absolut, de la graduada en Composició de l’ESMUC, Núria Giménez Comas. 

Núria Giménez Comas

Núria Giménez Comas

La gironina Núria Giménez, després dels estudis de piano va graduar-se de Composició a l’ESMUC on va prendre classes durant dos anys amb Christophe Havel i Mauricio Sotelo. Posteriorment estudià a Ginebra on va fer el Màster en Composició Mixta amb Michael Jarrell, Luis Naón i Eric Daubresse.

Ha col·laborat amb orquestres de prestigi, com Brussels Philarmonic, l’Orquesta de Cambra de Ginebra, la Geneva Camerata, o l’Orquestra de Cadaqués. També ha rebut encàrrec d’ensembles com Pròxima Centauri, Espai Sonor, BCN216, i institucions com l’Ircam, de París, Radio France, el Ministeri de Cultura Francès o la Fundació SGAE, entre altres. 

Les seves obres s'hi han difòs a multitud de festivals com Archipel (Ginebra), Emufest (Roma), Mixtur (Barcelona) o Presences (París), per posar uns exemples. En el capítol de reconeixements, Giménez ha estat guardonada amb diferents concursos, com el de Composició Coral de l’European Association of Choral Conductors i el 1r Premi del concurs International Edison-Denisov.

 

Concert Els elements 

El programa de l’OBC d’aquest cap de setmana també presenta la pianista russa Varvara, una de les solistes amb més renom de l'actualitat, per interpretar el Concert per a piano i orquestra n. 3 de Béla Bartók, un autèntic tour de force que comptarà amb la batuta del mestre britànic Duncan Ward. El repertori del concert es completa amb Le cahos, l'obertura de la suite Les éléments, de Jean-Féry Rebel, i Le tombeau de Couperin.

            

Més informació:

Núria Giménez Comas

Concert Els elements