Els Grans Conjunts omplen Barcelona de música

Publicat el 11/01/2016

La propera edició del cicle de Grans Conjunts de l’Esmuc oferirà els concerts de la Cobla, l’Esmuc Jazz Project, els conjunts d’Antiga i Tradicional i l’Orquestra Simfònica. Tots els concerts són gratuïts i tindran lloc a diferents espais de Barcelona, entre el 25 de gener i l'1 de febrer. Enguany, com a novetat, cal destacar la participació de Joan Albert Amargós, Ruben Gimeno i Kepa Junquera que dirigiran la Cobla, l’Orquestra i el Conjunt Tradicional.

Aquesta serà la primera vegada que els concerts de Grans Conjunts se celebraran a diferents espais de la ciutat, amb la qual cosa, l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) compleix amb un dels seus objectius, que és retornar a la societat, els resultats de la tasca docent i formativa.

Tots els integrants de les formacions són alumnes del Títol Superior de Música.   

       

Calendari de concerts:

  • Cobla. Direcció: Joan Albert Amargós. Dilluns, 25 de gener. Cotxeres de Sants (Carrer de Sants, 79). 19 hores. Programa: Obres de J. A. Amargós.
  • Esmuc Jazz Project. Direcció: Joan Sanmartí, Joan Díaz, Lluís Vidal i Joan Monné. Dimarts, 26 de gener. El Born Centre Cultural. 19 hores. Programa: Univers Ornette Coleman
  • Conjunt d’Antiga. Direcció: Xavier Díaz Latorre. Dimecres, 27 de gener. Església de Sant Oleguer (Nàpols, 133. Barcelona). 19 hores. Programa: Misa de difuntos, a 5 coros, Sebastián Durón (1660-1716).
  • Conjunt Música Tradicional. Direcció: Kepa Junquera. Dijous, 28 de gener. Auditori Centre Cívic Sant Martí. 19 hores.
  • Orquestra Simfònica. Direcció: Ruben Gimeno. Solista: Jesús Reina, violí. Dilluns, 1 de febrer. L’Auditori Sala 1 Pau Casals. 19 hores. Programa: Concert per a orquestra, de Béla Bártok, i Concert per a violí, de Jordi Cervelló.

                              

Grans Conjunts

Els Grans Conjunts són aquelles formacions de caràcter estable que, per una banda, formen part de l’activitat curricular del centre i, per l’altra, són la formulació visible i estable de l’activitat acadèmica i instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els Grans Conjunts, doncs, són al mateix temps una eina formativa i un mecanisme de projecció de l’escola, de la seva activitat i del talent que s’hi desenvolupa en una experiència plenament professional.

Al llarg d’una setmana, després d’acabar les classes del quadrimestre, els estudiants que participen en les diferents formacions treballen amb els seus directors amb unes dinàmiques pròpies de la rutina professional. En virtut de la interdisciplinarietat del Centre, els estudiants de les diferents especialitats poden participar en les agrupacions de Grans Conjunts, la qual cosa complementa la seva formació musical i enriqueix la seva interrelació.