El graduat Joan Magrané guanya el Premi Reina Sofía de Composició Musical

Publicat el 05/03/2014

...Secreta desolación..., composta pel graduat Joan Magrané Figuera, és l’obra guanyadora del Premi Reina Sofía de Composició Musical 2013. L’autor va iniciar-se en la composició amb Ramon Humet i va ser alumne d’Agustí Charles.

Joan Magrané

Joan Magrané. Fotografia de Carles Fargas © NW

El jurat del premi, format per Eunho Chang, Aureliano Cattaneo, Ricardo Llorca, Jesús Rueda i presidit per Ramón Lazkano va acordar la seva resolució per majoria. L’obra guardonada serà estrenada per l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola, el proper mes d’octubre al Teatre Monumental de Madrid.

Joan Magrané (Reus, 1988) va encetar els seus estudis de composició amb Ramon Humet (Premi Reina Sofía 2006) i a l’ESMUC va cursar estudis amb Agustí Charles (Premi Reina Sofía 1988). Actualment segueix el màster en composició del CNSMD (París) amb Stefano Gervasoni.

Per al seu desenvolupament artístic i professional, ha estat molt important la tasca realitzada amb Mauricio Sotelo i Jesús Torres, o les classes magistrals amb Pierre Boulez, Peter Eötvös, George Benjamin, Salvatore Sciarrino, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, José María Sánchez - Verdú, Hèctor Parra, Pedro Alcalde, Alberto Posadas, el Quatuor Diotima, el Quartet Gerhard, els bcn216, els CrossingLines, la JONDE, el Trio Rodin, els Espai Sonor, el Taller Sonor i l’Ensemble Surplus, entre d’altres.

També ha estat guardonat amb diferents premis internacionals (Premi Injuve, Madrid 2010; 3r premi de la Franz Josef Reinl - Stiftung Competition, Viena 2012; Premi dal ministre della Gioventù , Udine 2012; Berliner Opernpreis Neuköllner Oper 2013, etc).

El Premi Reina Sofía de composició està organitzat per la Fundació Ferrer Salat, que té entre els seus objectius principals estimular la creació musical en les seves diferents modalitats, i, sobretot, contribuir a que la música dels compositors sigui interpretada i difosa.

Més informació:

Joan Magrané

Fundació Ferrer Salat