El final de curs arriba amb una nova edició del cicle de Grans Conjunts de l'ESMUC

Publicat el 10/05/2019

Un any més el cicle Grans Conjunts de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna per mostrar la diversitat de les diferents especialitats i disciplines que s’estudien al centre. La Cobla, els conjunts de Música TradicionalMúsica AntigaFlamenco, la Big Band i l’Orquestra Simfònica són les formacions que hi participen en aquesta edició. Tots els concerts són gratuïts.

La nova entrega començarà el proper divendres 24 de maig a l’Auditori Acadèmic Sala 4 amb el concert de la Cobla, dirigit per Jordi Vilaró. La setmana següent, la mateixa sala acollirà de dilluns a dijous els següents concerts: Música Tradicional (dilluns 27, dirigit per Eliseo Parra), Música Antiga (dimarts 28, amb direcció de Lluís Coll i Lambert Climent), Flamenco (dimecres 29, amb la direcció de Rycardo Moreno) i per últim, el divendres 31 de maig a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori tindrà lloc el concert de la Big Band, dirigida per Lluís Vidal.

Per gaudir de l’últim concert de Grans Conjunts haurem d’esperar fins al dijous 20 de juny quan actuarà l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, dins del cicle Sampler Sèries, i amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

L’entrada de tots els concerts serà gratuïta i oberta al públic, fins a completar l'aforament.

Calendari de concerts del cicle Grans Conjunts del maig de 2019:

 • Gran Conjunt de Flamenco. Direcció: Rycardo Moreno
  Dimecres, 29 de maig, a les 19 h. Auditori Acadèmic Sala 4 (ESMUC)
 • Gran Conjunt Big Band. Direcció: Lluís Vidal
  Divendres, 31 de maig, a les 19 h. L’Auditori de Barcelona, Sala 2 Oriol Martorell
 • Gran Conjunt Orquestra Simfònica. Direcció: Ernest Martínez Izquierdo
  Dijous, 20 de juny, a les 20 h. L’Auditori de Barcelona, Sala 1 Pau Casals
  Programa: Edgard Varèse, Amériques (1918-21); Pierre Boulez, Notations I-IV (1980. Universal Edition A.G.); i Kaija Saariaho, Orion (2002). 
  Entrada gratuïta. Cal recollir l'entrada prèviament a taquilles.

   

Grans Conjunts ESMUC 2019

Els Grans Conjunts són aquelles formacions de caràcter estable que, per una banda, formen part de l’activitat curricular del centre i, per l’altra, són la formulació visible i estable de l’activitat acadèmica i instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els Grans Conjunts són al mateix temps una eina formativa i un mecanisme de projecció de l’escola, de la seva activitat i del talent que s’hi desenvolupa en una experiència plenament professional.

Al llarg d’una setmana, després d’acabar les classes del quadrimestre, els estudiants que participen en les diferents formacions treballen amb els seus directors amb unes dinàmiques pròpies de la rutina professional. En virtut de la interdisciplinarietat del Centre, els estudiants de les diferents especialitats poden participar en les agrupacions de Grans Conjunts, la qual cosa complementa la seva formació musical i enriqueix la seva interrelació.

                                          

Col·laboracions:

El concert del Conjunt de Música Antiga compta amb la col·laboració del Projecte I+D d’Excel·lència HAR2016-75371-P, “Polifonia hispana y música de tradición oral en la era de las humanidades digitales”. IPs Emili Ros-Fàbregas i María Gembero-Ustárroz, MICIU 2016-2020, adscrit a la Institució Milà i Fontanals, CSIC, Barcelona.

Logos de col·laboradors del Gran Conjunt Música Antiga

L'ESMUC agraeix a l'empresa SETEM (Servicio Técnico de Electrónica Musical) la cessió de l'orgue clàssic Eminent E20 de la marca Eminem dels Països Baixos i el seu suport tècnic especialitzat en aquest tipus d'instruments. L'orgue serà utilitzat al concert de l'Orquestra Simfònica del 20 de juny.

Logo Setem