El festival Labyrinth visita l’ESMUC amb un concert i una classe magistral

Publicat el 13/02/2020

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull durant el dijous 13 de febrer diverses activitats coorganitzades pel departament de Musicologia de l’Escola i Laberynth Catalunya, un festival de Músiques de l’Orient Mitjà i del Mediterrani, que enguany celebra la seva cinquena edició a Cardedeu. En aquesta ocasió els músics Christos Barbas (ney i percussions) i Efrén López (llaüt), impartiran una classe magistral oberta de 15 a 16.30 hores, a l’aula A346, i després, a les 19 hores, faran un concert a la Sala 4, en què el públic podrà escoltar improvisacions sobre músiques del mediterrani i de l'Àsia central.

Tot i que l’accés és obert a tothom, els actes han estat promoguts per l’assignatura de Música i Cultura III, impartida pel professor Gianni Ginesi, dins de l’especialitat de Musicologia del Títol Superior de Música de l’ESMUC.

Activitats del Labyrinth Catalunya a l'ESMUC

Les músiques i les danses de l'est del Mediterrani i Orient Mitjà prenen protagonisme gràcies a la iniciativa del Labyrinth Catalunya, un festival que se celebrarà a Cardedeu entre el 3 i el 13 d’abril. Labyrinth Catalunya és una experiència que s'inspira en el centre de formació Labyrinth Musical Workshop de Creta, creat en 1982 pel músic d'origen irlandès Ross Daly, considerat com un dels grans especialistes en la lira cretenca.  Al llarg dels anys al Labyrinth s’hi han format milers de persones, d’entre les quals es troben alguns dels músics més creatius i innovadors de l’escena musical actual.

Alhora el festival català destaca per la seva tasca en la investigació i aprenentatge de cultures musicals de diferents llocs del món, a través d’una diversa programació de tallers. Tenen l’objectiu de mantenir aquestes tradicions i la promoció d’un diàleg cultural global, que posi un major èmfasi en la preservació de la integritat i singularitat de cada tradició, inclús en el cas dels llenguatges musicals locals més minoritaris. Tanmateix, volen tenir una actitud oberta a les influències arribades d’altres pobles, en lloc de crear una sola cultura homogènia.

Labyrinth Catalunya

Recordatori de l’activitat

Classe Magistral del Labyrinth Catalunya

  • Localització: Aula A346
  • Horari: 15 - 16.30 hores
  • Accés: Lliure

Concert del Labyrinth Catalunya

  • Localització: Sala 4
  • Horari: 19 - 20 hores
  • Accés: Lliure