El cicle de Grans Conjunts mostra la tasca docent de l’ESMUC arreu de Catalunya

Publicat el 03/01/2019

Els concerts de la Cobla, l’ESMUC Jazz Project, la Banda Simfònica i el Conjunt d’Antiga de l’ESMUC se celebren aquest gener.

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta el cicle de Grans Conjunts d’aquest curs 2018-2019, que compta amb els concerts de la Cobla, l’ESMUC Jazz Project, la Banda Simfònica i el Conjunt d’Antiga. Les actuacions, que es desenvoluparan entre el 22 i el 24 de gener, tindran lloc a diverses localitats de Catalunya: Barcelona, Lleida i Girona. Aquest cicle, en què participen les diferents formacions de l’Escola, vol mostrar la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s’hi estudien. A més, és una manera d’ensenyar al públic el treball que l’alumnat ha fet durant el curs i la tasca desenvolupada en l’àmbit docent pels diferents departaments. Tots els actes són gratuïts i oberts a tot el públic.

L’inici del cicle amb La Cobla de l’ESMUC

La Cobla inaugura el cicle a casa, amb el concert Contrasts, música per a Cobla, que serà presentat a l’Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC. El dimarts 22 de gener, a les 19 hores, el públic podrà escoltar un programa format per obres de Manuel Oltra, Joaquim Serra, Xavier Pagès i Joan Albert Amargós. Aquesta formació d’estudiants del Departament de Música Tradicional estarà dirigida per Josep Moliner i Pedrós.

                

L’ESMUC Jazz Project, a L’Auditori de Barcelona

L’endemà és el torn de l’ESMUC Jazz Project, que actuarà a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona, dirigit per Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal. Estudiants, graduats i professorat integren aquesta formació, que va néixer l’any 2015 en el si del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola. Anualment presenten en concert un projecte que s’articula al voltant de la figura d’un músic rellevant, recreant i reelaborant la seva obra, i creant un material original inspirat en l’essència de la seva música. En aquesta ocasió, a les 19 h del 23 de gener, la formació interpretarà temes del músic estatunidenc Ralph Towner en un concert titulat Towner, sota els ulls de l'ESMUC. Hi haurà cinc orquestraciones sobre obres del compositor i altres cinc noves obres composades pels directors de la formació inspirades en l'autor.

                        

La Banda Simfònica, a Lleida i Girona

La Banda Simfònica fa doblet i surt de Barcelona per actuar a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 23 de gener, a les 20 hores, i l’endemà 24 de gener, a les 20.30 hores, a l’Auditori de Girona. Ambdós concerts estaran dirigits per Francesc Prat i tindran el mateix repertori: Concert per a piano i instruments de vent d’Ígor Stravinski i Et exspecto resurrectionem mortuorum d’Oliver Messiaen. Les actuacions, a càrrec de l’alumnat del Departament de Música Clàssica i Contemporània, comptaran amb un estudiant pianista solista: a Lleida aquest serà Roger Vilarnau i a Girona serà el torn d’Emma Stratton.

                       

Edmon Colomer, director del Conjunt d’Antiga

El Conjunt d’Antiga tanca el cicle de Grans Conjunts el 24 de gener a Barcelona, a les 20 h. Ho farà a Basílica de Santa Maria del Pi, coincidint amb els actes de Barcelona 1807, La gran festa, un programa d’activitats musicals, art i cultura popular entorn de la beatificació del Dr. Josep Oriol. Dirigit per Edmon Colomer, el conjunt d'estudiants del Departament de Música Antiga de l’ESMUC interpretarà, per primer cop en època contemporània, l’oratori El regresso, de Carles Baguer, considerat el millor músic català de finals del segle XVIII i un dels millors simfonistes hispànics.

L’agenda del cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC

Cobla de l'ESMUC. Director: Josep Moliner i Pedrós.

 • Dimarts, 22 de gener del 2019, 19 h. Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC, Barcelona. Entrada gratuïta. Presenten: Contrasts, música per a Cobla.
 • Programa:
  • El retorn, Manuel Oltra (1922-2015)
  • Impressions Camperoles, Joaquim Serra (1907-1957)
  • Variacions Grotesques, Xavier Pagès (1971)
  • Variants de Color, Joan Albert Amargós (1950)

 

ESMUC Jazz Project. Directors: Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal. Presenten: Towner, sota els ulls de l'ESMUC.

 • Dimecres, 23 de gener del 2019, 19 h. Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona. Entrada gratuïta.
 • Programa: temes de Ralph Towner (1940)  

 

Banda Simfònica de l’ESMUC. Director: Francesc Prat.

 • Dimecres, 23 de gener del 2019, 20.00 h. Auditori Municipal Enric Granados, Lleida. Entrada gratuïta. Pianista solista: Roger Vilarnau.
 • Dijous, 24 de gener del 2019, 20.30 h.  Auditori de Girona. Entrada gratuïta. Pianista solista: Emma Stratton.
 • Programa:
 • Concerto for Piano and Wind Instruments, Ígor  Stravinskyi (1882-1971)
 • Et exspecto resurrectionem mortuorum, Oliver Messiaen (1908-1992)

 

Conjunt d’Antiga de l'ESMUC. Director: Edmon Colomer.

 • Dijous, 24 de gener del 2019, 20 h. Basílica de Santa Maria del Pi, Barcelona. Entrada gratuïta.
 • Programa: El Regreso, Carles Baguer (1768-1808)