El cicle Dimarts Toca ESMUC presenta un concert de guitarra i clarinet amb quartet de corda

Publicat el 25/02/2020

La música de cambra és la protagonista del Dimarts Toca ESMUC del 25 de febrer, que consistirà en un concert de guitarra i clarinet amb quartet de corda. En aquesta ocasió, el públic podrà escoltar obres de Mozart i Leo Brouwer, a més d’una peça per a guitarra sola d’Alexandre Tansman. 

Aquesta proposta del departament de Clàssica i Contemporània de l’Escola Superior de Música de Calalunya (ESMUC) està protagonitzada per estudiants i exestudiants de l'Escola: d'una banda, els solistes Anders Clemens (guitarra) i Clara Vilanova (clarinet), i, d'altra banda, el quartet de corda format per Pablo Albarracín (violí), Begoña Hernández (violí), Celia Eliaz (viola) i Francesc Minguella (violoncel).

El quintet de corda i clarinet es va unir l'any passat amb la vocació i interès de conèixer, treballar i aprofundir en una de les obres mestres de Mozart, i també una de les obres canòniques del repertori de clarinet i la música de cambra, sota el mestratge del professor Kennedy Moretti. Un any després, els membres del quintet es tornen a trobar per a realitzar aquest concert, amb moltes ganes de mostrar al públic el resultat de la feina feta en l'aprenentatge d'aquesta obra tan important.

Concert de guitarra i clarinet amb quartet de corda dins del Dimarts Toca ESMUC

Els dimarts a les 18.15 hores és el moment de la setmana en què l’ESMUC mostra a la Sala 4 la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen al centre. Estudiants, graduats i professorat ofereixen les seves interpretacions i projectes en el marc d’aquesta segona edició del ja consolidat cicle Dimarts Toca ESMUC. La programació abasta propostes dels diferents àmbits de l’Escola i mostra al públic la feina acadèmica i musical que es desenvolupa al centre, així com l’alta qualitat dels intèrprets.

Programa

Alexandre Tansman (1897-1986), Variations sur un thème de Scriabin

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Quintet per a clarinet i quartet de cordes en la major, K 581. Allegro, Larghetto, Minuetto - Trio I - Trio II, Allegretto con variazioni.

Leo Brouwer (1939), Quintet per a guitarra i quartet de cordes. I. Allegro, II., III. Allego vivace.

Intèrprets

Pablo Albarracín Abellán, violí 

Begoña Hernández Gallardo, violí

Celia Eliaz Mijares, viola

Francesc Minguella, violoncel

Anders Clemens Øien, guitarra

Clara Vilanova Vinadé, clarinet

Anders Clemens Øien

Nascut a Oslo (Noruega) el 1976. Va començar a tocar la guitarra a l’edat de 12 anys.

Ha estudiat al Norges musikkhogskole i a l’Escola d’Arts Musicals Luthier a Barcelona amb Àlex Garrobé i Sadahiro Otani com a professors obtenint la qualificació de cum laude. Actualment està estudiant el Màster en Interpretació de la música clàssica i contemporània a l’ESMUC.

Ha estat guardonat en diversos certàmens internacionals de guitarra com l’Infanta Cristina-J. Guerrero (Madrid), el José Tomàs (Petrer- Alacant), Julian Arcas (Almeria) i L’Alhambra (València). Encara que fou el Certamen Internacional de guitarra Andrés Segovia (Granada, 2003) el que li va obrir les portes a una carrera internacional com a solista. Des de llavors ha ofert concerts a països com Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Àustria, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, França, Itàlia, Espanya, Kazajistan, Corea del sud i Brasil. Actuant tant com a solista com en conjunts de cambra i amb orquestra, on cal destacar la interpretació del Concierto de Aranjuez sota la batuta de Juanjo Mena i la Filharmònica d’Oslo.

Anders Clemens ha estat convidat als festivals més importants de Noruega (Bergen, Stavanger, Oslo, Raros, Gloger, Vestfold), al Jeju music Isle festival en Corea del Sud, Al Festival de Guitare Vila de Grasse (França), al Tampere guitar festival (Finlàndia) i a la setmana de la guitarra Vila de Petrer. En aquests festivals ha col·laborat també impartint classes magistrals i tocant en conjunts de cambra.

Clara Vilanova Vinadé

Clara Vilanova Vinadé va néixer a Súria l’any 1997. Amb només 3 anys, comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Súria i als 6 anys va iniciar-se en l’estudi del clarinet a la mateixa escola amb la professora Sílvia Vinadé.

L’any 2012 entra al Conservatori Municipal de Música de Manresa per completar el Grau Professional de clarinet amb els professors Joan Plaja i Francesc Navarro. Durant el seu pas pel conservatori també va participar en diferents formacions de música de cambra, banda i orquestra. 

L’any 2015 es presenta als estudis de grau superior i entra a l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’especialitat de pedagogia de l’instrument amb el professor Josep Fuster. Com a estudis complementaris, realitza classes de clarinet baix en el mateix centre amb el professor Xavier Castillo.

L’any 2015 també entra a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i n’és membre titular durant 4 anys. Allí té l’oportunitat de treballar amb directors com Manel Valdivieso i Juanjo Mena i de tocar a diverses sales de concert de tot Catalunya, així com alguna del País Basc.

Durant els últims anys, ha tocat amb l’Orquestra de Cambra del Penedès, Camerata Bacasis i ha participat com a col·laboradora amb la Banda Municipal de Barcelona, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb la Sveriges Radio Symfoniorkester.

Actualment, està cursant els estudis de Màster en l’especialitat d’orquestra al Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (Real Conservatori Superior d’Estocolm) amb el professor Hermann Stefansson.

Més informació

Consulta tota la programació del cicle Dimarts Toca ESMUC

Programa de mà