El Cor de l’ESMUC a l’Església de la Mercè

Publicat el 18/11/2019

El Cor de l’ESMUC actuarà el pròxim diumenge 24 de novembre, a les 12 h, a l’Església de la Mercè, de Barcelona, interpretant la Missa K.275, de Mozart, sota la direcció del professor Lluís Vila i Casañas. La interpretació de la peça tindrà lloc en el transcurs del servei religiós de la missa, amb la qual cosa, l’obra sonarà en l’àmbit per la què va ser composta. 

Església La Mercè

La interpretació de la peça compleix el sentit original de la composició de Mozart perquè es farà dins d’un servei religiós. Així els participants del servei podran conèixer com una obra musical de sentit religiós del segle XVIII s’interpretava en una missa cristiana.

La Missa Brevis núm. 9 (K. 275) es suposa que va ser composta abans de setembre de 1777 i va ser composta per a la Catedral de Salzburg. Probablement, la primera interpretació de la missa va fer-se el 21 de desembre de 1777 amb la interpretació del castrati Francesco Ceccarelli. En aquell moment, alguns músics i compositors d’església es varen sentir ofesos per interpretar les composicions del geni com una burla dels textos sagrats.

Lluis Vila Casañas començà la seva trajectòria musical a l’Escolania de Montserrat. Des de llavors comença a estudiar direcció d’orquestra i cor fins a graduar-se el 1994 amb els professors Leopold Hager i Günther Theuring a l’escola superior de música de Viena. Des de llavors ha format part de cors i orquestres simfòniques dirigint i produint alguns enregistraments. Des de 2001 és professor de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

Més informació:

Basílica de la Mercè

Missa núm. 9 K.275

Lluís Vila