El Conjunt Instrumental segle XX/XXI interpreta Kaija Saariaho

Publicat el 14/01/2021

L’ESMUC continua amb la seva programació d’obres de Kaija Saariaho. Aquest dimarts 19 de gener tindrà lloc el concert del Conjunt Instrumental segle XX/XXI, a la Sala d'Orquestra (18.15 hores). El conjunt, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, oferirà un programa centrat en dues obres de la compositora: Terrestre Lichtbogen. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia. El concert es retransmetrà en streaming per a la comunitat de l’escola.

Conjunt Instrumental Segle XX-XXI

Aquesta és la segona vegada que l’ESMUC té l’oportunitat, aquest curs, de programar obres de Kaija Saariaho. El passat 30 d’octubre, l’Ensemble de Música Contemporània, dirigit per Martínez Izquierdo, va interpretar Solar, només en streaming, a causa de l’establiment de l’aplicació de noves mesures de seguretat per reduir l’expansió de la Covid19. El concert, inicialment, estava previst dins l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2020-2021, on Saariaho havia d’impartir la lliçó inaugural però l’acte es va cancel·lar per la pandèmia.

El Conjunt Instrumental segle XX/XXI i la batuta de Martínez Izquierdo aborden Terrestre i Lichtbogen, una oportunitat, ara sí, perquè el públic present a la Sala d’Orquestra pugui gaudir de la interpretació d’aquestes obres en directe.

Kaija Saariaho

Kaija Saariaho va estudiar Belles Arts i el 1981 es va graduar de composició a l'Acadèmia Jean Sibelius, on va tenir com a professor Paavo Heininen. A partir de finals dels noranta va anar canviant cap a posicions més melòdiques. Encara que la majoria de les seves composicions són obres de cambra, des de mitjans noranta ha evolucionat cap a unes obres de major força i estructures més àmplies, tals com òperes. El 2013, va ser guardonada amb el Premi Polar, al costat del músic Youssou N'Dour (Viquipèdia.org). Saariaho és compositora convidada del Palau de la Música aquesta temporada.

      

Més informació:

Reserva d’invitacions

Programa del concert

Kaija Saariaho

Ernest Martínez Izquierdo

Soundstreams presenta Terrestre (200) de Kaija Saariaho: