EL TNC acull amb èxit la presentació mundial de 'Balena Blava'

Publicat el 16/04/2018

La Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya va acollir aquest cap de setmana l’estrena mundial de ‘Balena Blava’, obra de la graduada a l’Escola de Música de Catalunya (ESMUC) Raquel García-Tomas (Barcelona, 1984) i de la dramaturga Victoria Szpunberg. Amb direcció escènica de Xavier Albertí, l’Orquestra  Simfònica i el cor de l’ESMUC van ser protagonistes d’aquesta estrena en exclusiva sota la direcció musical d’Edmon Colomer.

Balena Blava

La formació orquestral de l’ESMUC va interpretar a més ‘La consagració de la Primavera’ d’Igor Stravinski, donant pas a un estimulant diàleg entre totes dues obres. La proposta de Raquel García-Tomás, que l’any vinent estrenarà al Teatro Real la seva òpera ‘Je Suis Narccisiste’, compta a més amb la presència de l’actriu Marta Angelat, qui dóna vida a l’obra a una pedagoga impotent davant la participació d’un dels seus alumnes en el macabre i polèmic joc de la balena blava, d’actualitat l’any passat degut als suïcidis que va provocar entre els seus practicants.

Edmon Colomer va interpretar amb l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC ‘La Consagració de la Primavera’, una de les obres cabdals del compositor rus Ígor Stravinski, obra encarregada d’entrar en diàleg amb la nova composició treballada per Raquel García-Tomas y Victoria Szpunberg, una obra de nova creació que, unint la paraula i la música, cerca respostes sobre un dels jocs virtuals més macabres sorgits a la societat cibernètica, inspirant-se en el clàssic rus i  el seu mític sacrifici d’una adolescent obligada a ballar fins a la mort per aconseguir la benevolència dels déus.

Balena Blava TNC

L’estrena de ‘Balena Blava’ compartint cartell i programa amb La Consagració de la Primavera exemplifica les sinergies entre les dues institucions que van fer possible la seva estrena.

Més informació

Crítica César López Rosell a El Periódico

Crítica a In Fernem Land

Vídeo invitació Xavier Albertí (director del TNC) i Josep Borràs (director de l'ESMUC).

Vídeo assaig Consagració de la Primavera