Doble concert de l’ESMUC al Festival Mixtur

Publicat el 29/04/2019

El primer cap de setmana de maig, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participarà al Festival Mixtur amb dues propostes. Per una banda, l’ESMUC Ensemble, dirigit per Lorenzo Ferrandis, actuarà el dia 4, a les 17.30 hores. L’endemà, una formació d’alumnat de l’Escola oferirà el Concert Homenatge a Joan Guinjoan, a les 16 hores. Els dos concerts tindran lloc a Fabra i Coats. El segon és gratuït.

L’ESMUC Ensemble és uns dels grans conjunts estables de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i pertany al departament de Música Clàssica i Contemporània. Va néixer amb la voluntat d’ampliar i aprofundir amb els estudiants més avançats el seu coneixement dels compositors més representatius dels segles XX i XXI, així com de les tendències actuals.

Els estudiants treballen el llenguatge i les tècniques instrumentals del repertori amb el seu director musical Lorenzo Ferrándiz i participen del procés creatiu de les obres d’estrena junt amb els joves compositors de l'ESMUC.

L’ESMUC Ensemble torna a visitar el Festival Mixtur tres anys després de la seva primera participació. En aquesta ocasió interpretarà un programa amb obres de dos grans clàssics de la música contemporània: Third Construction per a instruments de percussió de John Cage, i Samoa, l’obra que Morton Feldman va escriure per a la pel·lícula American Samoa: Paradise Lost? El repertori del concert inclou també una obra de Tristan Murail, professor del Taller de Composició i Experimentació Sonora i un dels compositors vius més importants, i un dels encàrrecs d’aquesta edició al compositor Pablo Carrascosa Llopis.

Homenatge a Guinjoan

Joan Guinjoan ha estat una de les figures més importants de la música contemporània dels darrers anys. Compositor estimat, la seva figura ha estat clau en el desenvolupament de la creació contemporània a Catalunya, tant en la seva vessant de compositor com en la d’incansable divulgador dels nous llenguatges i les noves estètiques musicals. Arran de la seva defunció el passat mes de gener, el Festival Mixtur li ret un concert homenatge a càrrec d’estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, els quals interpretaran la seva obra.

Més informació i compra d’entrades: Festival Mixtur

ESMUC Ensemble

Intèrprets ESMUC Ensemble: Rodrigo García, violí; Carmen Kleykens, violoncel; Marta Jornet, flauta; Sergio Sotelo, clarinet; Gisela Alegret, trompeta; Andoni Goldaracena, trombó; Iñaki Urquizo, trompa; Laia Barberá, arpa; Elías Maestresala, piano; Daniel Falces, piano; Ismael Azidane, percussió; Tuomas Siddall, percussió; David Montoya, percussió; Javier Andrés, percussió; Daniel Munarriz, percussió. Lorenzo Ferrándiz, director.