Diversitat de concerts per a tots els públics

Publicat el 18/05/2012

La setmana del 21 al 27 de maig, l’ESMUC presenta una agenda carregada d’activitats organitzades pels diferents departaments de l’Escola. Un concert d’improvisació amb dos pianos, un concert/projecte final de direcció d’orquestra, percussió i música antiga protagonitzen els concerts de la setmana. L’entrada a tot els concerts és gratuïta.

Aquest dimarts, els pianistes Emilio Molina i Juan de la Rubia (professor de l’ESMUC) protagonitzaran el concert Improvisació amb dos pianos. L’actuació començarà a les 19 hores i es farà a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori.

Orquestra Vic

Projecte final de direcció d’orquestra

Els estudiants de direcció d’orquestra presentaran els seus projectes finals el dimecres 23 a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. El concert, que començarà a les 19 hores, constitueix la presentació del projecte final que els estudiants de l’ESMUC han de fer per aconseguir la seva titulació al finals dels seus anys d’estudi a l’Escola.

Dos estudiants dirigiran una orquestra per mostrar els seus coneixements i característiques a l’hora de dirigir. Jordi Picorelli dirigirà la formació que interpretarà les obres Obertura de Fidelio, de Beethoven, i la Simfonia Homenatge a Beethoven, de Bernat Calvó Puig. Carles Samblancat dirigirà la interpretació de les obres Minuet de la Simfonia 101, de Haydn, i la Simfonia número 4, de Beethoven.

“Piano català contemporani”

Dijous 24 de maig és el torn de la presentació de la col·lecció “Piano català contemporani” de l’Editorial Dinsic. A més de la presentació, també es farà un concert de piano. L’acte, que es farà a l’Aula d’orquestra, a les 13 hores, comptarà amb la participació de Ma. Rosa Ribas, Francesca Galofré, José Gesto i Jordi Vilaprinyó. L’activitat està organitzada conjuntament entre els departaments de Música Clàssica i Contemporània i la Biblioteca de l’ESMUC.

La percussió serà la protagonista del concert del dia 24 a les 19,30h a l’Aula d’orquestra. Organitzat pel departament de Música Clàssica i Contemporània, els estudiants de l’ESMUC mostraran els resultats del treball realitzat durant tot el curs, a més de rendir un petit homenatge al seu professor, Georges-Elie Octors, que es retira aquest curs.

Per últim, els estudiants del departament de Música Antiga, que formen el grup El teatre instrumental, amb la direcció del professor Lorenzo Coppola, actuaran dissabte 26, a les 20 hores,  a l’Aula d’orquestra.

Tots els concerts són gratuïts.