#DimartsTocaESMUC: Cante i guitarra flamenca

Publicat el 14/11/2019

La pròxima sessió de #DimartsTocaESMUC del 19 de novembre serà protagonitzada per Ana Brenes (cante) i Toni Abellán (guitarra) que presentaran una barreja de dos projectes únics. Per una banda interpretaran obres de composició pròpia de guitarra solista, on el cante acompanya i complementa la guitarra. Per l'altre, la veu passa a primer pla per interpretar cantes tradicionals així com arranjaments més personals. Tot això aplegat en un repertori molt variat i ple de dinàmiques. El concert tindrà lloc aquest dimarts a l'Auditori ESMUC Sala 4, com sempre, a les 18.15 h. L'entrada és gratuïta.

 

Ana Brenes considera que les seves influències provenen, sobretot, dels artistes de l'Utrera natal del seu pare, grans artistes com la Fernanda y la Bernarda, Gaspara i sobretot, Bambino. De tots ells ha heretat la visceralitat i el sentiment característics d’Utrera. L’Ana manté un gran respecte pels pals tradicionals (bulerías, tangos, soleá…) però els hi dóna un nou caràcter, hi incorpora la seva pròpia identitat.

Toni Abellán descobreix la guitarra flamenca a l'edat de vuit anys i des de llavors sent una profunda admiració per la guitarra flamenca i artistes com Paco de Lucía, Vicente Amigo i Tomatito. Comença la seva formació des de ben jove passant per diversos professors, actualment de Rafael Cañizares. Des de llavors la seva passió per la música ha estat constant i ha après de diversos gèneres com el jazz, la música clàssica i contemporània, obrint-se nous horitzons musicals però respectant sempre la seva identitat flamenca.

                                             

Dimarts Toca ESMUC

Des del mes d’octubre i fins el mes de març, el nou cicle oferirà una programació amb propostes dels músics del centre, dels diferents àmbits acadèmics de l’Escola i constitueixen una programació estable per a tot el curs. A la vegada la intenció és poder mostrar a la ciutadania la feina acadèmica i musical que es desenvolupa al centre, així com l’alta qualitat dels seus intèrprets.

El públic assistent podrà gaudir amb concerts de solistes i grups de cambra de les diferents especialitats interpretatives que s’imparteixen a l’ESMUC, com ara Música Clàssica i Contemporània, Jazz i Música Moderna, Música Antiga, Música Tradicional i Flamenco.

                                  

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC

Toni Abellán

Anna Brenes