Dimarts Toca ESMUC: La música de cambra de Kaija Saariaho (en streaming)

Publicat el 29/10/2020

ATENCIÓ: A causa de les noves mesures sanitàries decretades per la Generalitat de Catalunya, el concert es farà a porta tancada, sense públic, i podrà seguir-se en directe en streaming a través del canal de Youtube de l'ESMUC.

El primer concert del cicle Dimarts Toca ESMUC del mes de novembre presenta en aquesta ocasió una proposta centrada en la música de cambra de la compositora finlandesa Kaija Saariaho. Quatre formacions d'estudiants de l'escola seran els responsables d'interpretar les seves obres. El concert tindrà lloc el dimarts 3 de novembre, a les 18.15 hores.

Kaija Saariaho

Kaija Saariaho va estudiar Belles Arts i el 1981 es va graduar de composició a l'Acadèmia Jean Sibelius, on va tenir com a professor Paavo Heininen. A partir de finals dels noranta va anar canviant cap a posicions més melòdiques. Encara que la majoria de les seves composicions són obres de cambra, des de mitjans noranta ha evolucionat cap a unes obres de major força i estructures més àmplies, tals com òperes. El 2013, va ser guardonada amb el Premi Polar, al costat del músic Youssou N'Dour (Viquipèdia.org)

Sariaho és compositora resident del Palau de la Música aquesta temporada, i és la responsable de la lliçó inaugural del curs acadèmic 2020-2021 de l'ESMUC (30 d'octubre).

Els estudiants que participen en les diferents formacions per interpretar les obres de la compositora són els següents: Jordi Prim roma, Carlos Sánchez Muñoz, Emma Stratton, Ariana Soledad Oroño guillén, Luis Manuel Vicente Beltrán, Francesc Miguella Rafecas, Alexis Tonatiuh Garita Martínez i Antonio Areal.

                   

Dimarts Toca ESMUC

Els concerts d’aquest cicle volen mostrar a la ciutadania la feina acadèmica i musical que es desenvolupa al centre, així com l’alta qualitat dels intèrprets.

El públic assisteix a concerts de solistes i grups de cambra de les diferents especialitats interpretatives que s’imparteixen a l’ESMUC, com ara Música Clàssica i Contemporània, Jazz i Música Moderna, Música Antiga, Música Tradicional i Flamenco. També hi ha propostes dels departaments de Composició, Pedagogia, Musicologia i Sonologia.

El cicle compta amb la participació i col·laboració dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió que se n’encarreguen de gestionar la producció i les diferents accions necessàries perquè públic i músics puguin gaudir del concert.

 

Més informació:

Kaija Saariaho

Programa del concert

Dimarts Toca ESMUC

Vídeo Saariaho, Gates from Maa: