Dimarts Toca ESMUC: Jean François Dichamp

Publicat el 26/02/2019

Comença el mes de març amb un concert de piano, el dia 5, dins el cicle Dimarts Toca ESMUC, amb el professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Jean François Dichamp. L’actuació tindrà lloc a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4, a les 18.15 hores i l’entrada és gratuïta.

Jean François Dichamp

Jean François Dichamp

El pianista Jean François Dichamp ens convida a viure una experiència diferent en un recital per a piano, en un viatge musical a través de les obres de compositors com ara François Couperin, Robert Schumann i especialment Claude Debussy.

                           

Jean François Dichamp

El 1982 va aparèixer a les pantalles de televisió un jove de 12 anys interpretant a Mozart quan era nen al costat de Michel Bouquet en la pel·lícula d'episodis de Marcel Bluwal consagrada a la vida del compositor de «Les noces de Figaro».

Després d'aquesta experiència com a actor, Jean-François Dichamp, que des dels seus inicis amb la seva mare al piano se sentia més músic que actor va obtenir un Primer premi per unanimitat del Conservatori Nacional Superior de Música de Paris en 1986.

Després dels seus estudis a França Jean-François no triga a tornar-se en un dels més brillants estudiants de Nikita Magaloff i de Maria Curcio, deixebla de Schnabel, qui li ofereix un coneixement profund del piano i amplia el seu horitzó musical.

La collita de recompenses internacionals aviat s'anuncia florint: tres premis en el concurs internacional de Santander (premi finalista, premi especial ”talents joves” i el premi “especial Chopin” lliurat per l'esposa d'Arthur Rubinstein) són el punt de partida d'una carrera internacional.

“A very sensitive artist” diu The Times, “dons innats per Chopin” li contesta en eco The Independent on Sunday. La premsa mexicana també s'entusiasma amb ell com a El Nord, “la seva presentació va ser un veritable esdeveniment musical i així ho va entendre el públic que va ovacionar dempeus al final del seu magnífic recital”, o El Diari de Monterrey.

 

Programa del concert:

François Couperin (1668-1733)

La Logivière

La Muse Plantine

Les Barricades Mystérieuses

 

Robert Schumann (1810-1856)

Humoreske opus 20

 

Claude Debussy (1862-1918)

Toccata

Soirée dans Grenade

Masques

La Cathédrale Engloutie

L'Isle Joyeuse                     

                                   

RECORDATORI:

#DimartsTocaESMUC. Jean François Dichamp

Dia: dimarts 05 de març

Lloc: Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC

Hora: 18.15 hores

Entrada: Lliure

 

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC

Jean François Dichamp