Dimarts Toca ESMUC: Homenatge a Xavier Benguerel

Publicat el 29/01/2019

Aquest mes de febrer continua la segona part del cicle Dimarts Toca ESMUC que s’inaugura aquest 5 de febrer amb la conferència-concert Homenatge al compositor Xavier Benguerel. El programa d’aquest primer concert inclou la interpretació de Set faules de La Fontaine, del mateix Benguerel, a càrrec d’un conjunt instrumental dirigit per David Albet. El concert i la conferència protagonitzada per Jesús Rodríguez Picó, tindrà lloc, a les 18.15 hores, a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4 i l’entrada és gratuïta.

Xavier Benguerel

Xavier Benguerel

La primera proposta del Dimarts Toca ESMUC, d’aquest segon quadrimestre, està dedicada al compositor català Xavier Benguerel i comptarà amb la conferència sobre l’autor, que anirà a càrrec de Jesús Rodríguez Picó, clarinetista, compositor i pedagog. Després de la conferència serà el moment per a la música.

Un conjunt instrumental, dirigit pel cap del departament de Música Clàssica i Contemporània (orquestral), David Albet, interpretarà Set faules de La Fontaine. Posteriorment s’interpretarà l’obra Stella Splendens, per a dues guitarres.

                             

Conferència

Jesús Rodríguez Picó parlarà sobre com la dècada dels anys seixanta va ser l’inici d’un canvi en la composició musical a Catalunya, moment on Xavier Benguerel va començar a compondre. Rodríguez parlarà sobre les obres i sobre la personalitat i característiques creatives del compositor.

Jesús Rodríguez Picó

Jesús Rodríguez Picó

                                

Programa:

Set Faules de La Fontaine, de Xavier Benguerel

I.- La Cigala i la Formiga

II.-El Corb i el Renard

III.-El Llop i l'Anyell

IV.-La Gossa i la seva Companya

V.- El Renard i la Cigonya

VI.- La Granota que vol fer-se tan grossa com el Bou

VII.-El Lleó i el Mosquit

Intèrprets: Helena Bas, flauta; Roger Calduch, oboè; Anton Seijas, clarinet; Rosa Iniesta, fagot; José Andrés González, trompeta; Pablo Gonzàlez, trombó; Paula Blázquez, violoncel; Roman Cubelos, contrabaix; Daniel Munarriz, percussió I; Tuomas Siddall, percussió II. Direcció: David Albet.

 

Stella Splendens, de Xavier Berenguel

Intèrprets: Leire Corpas i Manel Puig, guitarres.

 

Més informació:

Xavier Benguerel

Jesús Rodríguez Picó

Dimarts Toca ESMUC