Dimarts Toca ESMUC: Homenatge a Harry Sparnaay

Publicat el 15/02/2019

El concert de Dimarts Toca ESMUC del 19 de febrer tindrà el format d’un homenatge a qui va ser professor de clarinet baix de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Harry Sparnaay (1944-2017). La proposta reunirà professorat, alumnat i alumni del centre per parlar i interpretar la seva música. Com és habitual, el concert tindrà lloc a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4, a les 18.15 hores. L’entrada és gratuïta.

Harry Sparnaay

Harry Sparnaay

En aquest concert es recordarà la figura de Harry Sparnaay, després d’un any i escaig de la seva mort, seguint com a fil conductor les tres facetes de la seva vida: el seu treball amb compositors, la seva faceta d’intèrpret i la faceta de pedagog.

Harry Sparnaay fou un clarinetista baix, compositor i professor de música que va néixer a Amsterdam. Considerat internacionalment com un dels millors intèrprets de l’instrument de tots els temps, al llarg de la seva vida va combinar les seves tres facetes tot construint una trajectòria musical molt rica.

L’homenatge comptarà amb una introducció on companys i coneguts de Sparnaay parlaran sobre la seva vida i obra, juntament amb una projecció de fotografies i l’audició de la seva música.

La vessant musical comptarà amb l’estrena d'una obra dedicada a l’intèrpret, composta per Eduard Resina, cap del departament de Teoria, Direcció i Composició. També s’interpretarà l’obra Pills, d’Emili Bosch, interpretada per Xavi Castillo i el mateix compositor, i per últim, una selecció d’obres dedicades a Sparnaay, interpretades per un conjunt de clarinets baixos, format per alumnat i alumni de l’ESMUC.

 

Artista internacional

Harry Sparnaay va estudiar al Conservatori d’Amsterdam i va continuar la seva carrera tocant a festivals internacionals com Varsòvia, Nova York, Madrid, París, Graz, Salzburg, Huston, Los Angeles i molts d’altres. També va ser solista d’importants orquestres i ensambles com ASKO Ensamble, BBC Symphony Orquesta, Berlin Radio Symphony Orchestra, Pittsburgh New Music Ensamble, Rotterdam Philharmonic sota la batuta de grans directors. A més a més, l’hi van dedicar més de 500 composicions per compositors tals com Claudio Ambrosini o Luciano Berio.

Va tocar a duo amb Fusion Moderne i Double Action, va formar el Bass Clarinet Collective, un grup de 9 clarinets baixos i 3 clarinets contrabaixos, i formava part de Het Trio. Amb la seva esposa, l’organista argentina Silvia Castillo, van constituir el Duo Levent.

També va realitzar diferents classes magistrals en diverses universitats, tant per a instrumentistes com per a compositors de música contemporània. Fou professor de clarinet baix al Conservatori d’Amsterdam i a l’ESMUC a més a més va ser director de l’Ensemble per la Nova Música.

 

Programa del concert:

Pills, d'Emili Bosch

(clarinet baix i electrònica)

Xavi Castillo, clarinet baix

Emili Bosch, electrònica en viu

 

Sparn Harry, d'Eduard Resina

(Obra d’estrena per a clarinet baix, acordió i electrònica)

Alejandro Castillo, clarinet baix

Elisa Sala, acordió

 

Capriccio detto: "l'ermafrodita", de Claudio Ambrosini

Víctor de la Rosa, clarinet baix

 

Labyrinth, Promenade IX, de Hwang-Long Pan

Conjunt de clarinets baixos format  per alumnat d'en Harry Sparnaay

 

Intervencions: Andrés Lewin-Richter, Sergio Fidemraizer, Jean-Pierre Dupuy, Nino Díaz

 

 

RECORDATORI:

#DimartsTocaESMUC. Homenatge a Harry Sparnaay

Dia: dimarts 19 de febrer

Lloc: Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC

Hora: 18.15 hores

Entrada: Lliure

Més informació:

Harry Sparnaay

Dimarts Toca ESMUC