Dimarts Toca ESMUC: Electrogralla

Publicat el 20/02/2019

El concert de Dimarts Toca ESMUC, del 26 de febrer, presenta el projecte final de carrera de l’ESMUC del músic, musicòleg i compositor sallentí Roger Andorrà. El departament de Música Tradicional de l’Escola Superior de Música de Catalunya presenta Electrogralla aquesta innovadora proposta de gralla solista i elements electrònics a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4, a les 18.15 hores. L’entrada és gratuïta.

Electrogralla

Roger Andorrà, Electrogralla

Partint d’una sola gralla connectada a uns pedals electrònics que aporta mescla i transformació sonora, aquest projecte porta l’herència de la gralla vuitcentista cap a la música actual. Gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i d’altres tonades de l’imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i entren de ple al segle XXI sense complexos.

L’intèrpret genera un espai sonor inèdit i obre una finestra entre la música d’arrel i la contemporània, aconseguint una textura identitària i original.

                              

Roger Andorrà

Nascut a Sallent (1984), Roger Andorrà és diplomat en magisteri musical (UB), llicenciat en ciències i història de la música (UAB), té el grau professional de clarinet (CMMB) i el grau superior d’interpretació de música tradicional especialitzat en  gralla (ESMUC).

Paral·lelament al format acadèmic també té l’equivalent al grau professional de saxo-jazz i improvisació avalat per una formació continuada amb mestres com Marc Sort, Xavier Figuerola, Eladio Reinón i Llibert Fortuny.

©MireiaVilaseca_MG_2102b

Electrogralla. Fotografia de Mireia Vilaseca

Actualment forma part d’ambiciosos projectes musicals i artístics com Electrogralla, {ROGER}, La Resclosa, Els Grallers del Pla de Bages, El Paraigua o Ministrers de Santa Maria del Pi, i ho compagina amb la docència com professor especialitzat en gralla, saxòfon i clarinet a l’Escola Municipal de Música de Sallent.

Pel que fa al seu currículum musical ha estat en diversos projectes com Nohosé (ska-patxanga),  Safreig (jazz-folk evolucionat), Zonore (pop), Els Laietans (grup de gralles), Ministrers del Sabre (cobla de ministrers) o  A la Big Bom Band i ha tocat en diversos musicals com “8 Dones” o “Adulteris”.

En el camp de la musicologia ha col·laborat en el llibre “25è aniversari de la recuperació dels gegants a Sallent”, ha realitzat diversos treballs de camp per a l’SGAE, i ha treballat d’anotador tècnic de partitures tant per a l’Orquestra Simfònica de Cadaqués com per a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

                     

RECORDATORI:

#DimartsTocaESMUC. Electrogralla

Dia: dimarts 26 de febrer

Lloc: Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC

Hora: 18.15 hores

Entrada: Lliure

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC

Electrogralla