Curs de Gamelan i celebració de l’European Shakuhachi Society Summer School

Publicat el 03/07/2013

El departament de Musicologia, amb l’objectiu d’impulsar el coneixement de diferents àmbits musicals i culturals, organitza en el marc dels cursos d’estiu de l’ESMUC una setmana centrada en dues pràctiques musicals orientals, amb trets característics molt diferents: el conjunt instrumental del gamelan balinès i la flauta shakuhachi del Japó. Aquest curs es farà del 22 al 24 de juliol al Museu de la Música. També, del 25 al 28 de juliol, l’ESMUC i el Museu de la Música acolliran l’European Shakuhachi Society Summer School Barcelona 2013, una trobada sobre aquest instrument japonès que reunirà professionals i músics de tot el món.

    

Gamelan museu

Curs de gamelan i shakuhachi

El curs de Gamelan i shakuhachi és una iniciativa pionera al país i és una oportunitat única d’apropar-se a pràctiques musicals de difícil abast. Els cursos són coordinats pels professors Horacio Curti i Sílvia Martínez, i impartit per experts internacionals, com ara Andrew Channing, professor de gamelan a la London University SOAS.

Amb aquests tallers, de caire totalment pràctic, qualsevol persona interessada (tingui o no coneixements musicals) podrà descobrir com aquestes músiques es conceben, s’organitzen i s’interpreten, tot gaudint-ne en primera persona.

El shakuhachi és una flauta japonesa feta amb canya de bambú que se subjecta verticalment com una flauta dolça i que inicialment formava part de la pràctica ritual de la meditació mitjançant el bufat. El gamelan és un conjunt de percussions, principalment metàl·liques, que construeix una pràctica musical de riquesa tímbrica i interès performatiu.

     

European Shakuhachi Society Summer School

Shakuhachi

L’ESMUC, juntament amb l’European Shakuhachi Society i el Museu de la Música de Barcelona organitzen l’European Shakuhachi Society Summer School Barcelona 2013, que se celebrarà del 25 al 28 de juliol. Aquesta serà la trobada de professionals d’aquest instrument tradicional japonès més important de l’any a Europa. En aquest encontre, de la mà de professors formats al Japó, es podrà aprofundir en la música japonesa, els seus instruments i altres formes musicals relacionades amb el shakuhashi.

El programa d’activitats compta amb xerrades, taules rodones, concerts i tallers d’iniciació, entre altres. També hi haurà tallers de construcció i classes magistrals amb professionals d’aquest instrument, a més de cursos per millorar la tècnica, el so o la postura corporal.

     

     

Més informació:

European Shakuhachi Society Summer School Barcelona 2013

Curs d’estiu de gamelan i shakuhachi

Formulari de matrícula als cursos de gamelan i shakuhachi