Concerts OBC-ESMUC: Centenari Bernstein

Publicat el 07/02/2018

El cap de setmana del 16 de febrer els músics de l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya actuaran conjuntament amb l’OBC en el concert Centenari Bernstein, dirigit per Kazushi Ono i amb la participació del violinista Nikolaj Znaider. Els tres concerts dins la temporada de l’OBC es desenvolupen en un projecte de col·laboració entre l’Orquestra i l’ESMUC que es va iniciar el 2012.

Orquestra Simfònica Esmuc

Després d’obrir la commemoració del centenari de Leonard Bernstein amb West Side Story, Kazushi Ono posa als faristols de l’OBC i de l’Orquestra de l’ESMUC una de les seves grans obres simfònico-corals: la Simfonia núm. 3. I convida Nikolaj Znaider, un dels millors violinistes europeus actuals.

El programa del concert també té un afegit ESMUC perquè presenta una obra d’estrena, encàrrec de l’OBC titulada Illa Esperança, que ha estat composta pel graduat Arnau Tordera.

Les dates dels concerts a la Sala 1 de L'Auditori són les següents:

  • Divendres, 16 de febrer. 20.30 h.
  • Dissabte, 17 de febrer. 19.30 h.
  • Diumenge, 18 de febrer. 11 h.

 

Programa del concert:

ARNAU TORDERA I: Illa Esperança. Encàrrec de l’OBC. Estrena absoluta. ET TOCA A TU
COPLAND: El Salón México
BRUCH: Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 26, en sol menor 
BERNSTEIN: Kaddish (simfonia núm. 3). Primera audició de l'OBC

Nikolaj Znaider - L'Auditori

El sobrenom de “Kaddish” es refereix a una pregària jueva i, malgrat que l’obra està dedicada al president John F. Keneddy (assassinat tres setmanes abans de l’estrena), és un cant a la pau, una obra intensa i espectacular que parla de l’amor entre els pobles. Es va estrenar a Israel amb gran polèmica per les suposades blasfèmies que contenia el text, però els experts en filosofia hebraica el van donar per bo i l’èxit va ser indiscutible. Max Bruch va compondre simfonies, òperes, música coral... però la més interpretada és aquest meravellós i virtuosístic Concert per a violí, estrenat pel mític Joseph Joachim fa exactament 150 anys.

 

Intèrprets:

Kazushi Ono, director
Nikolaj Znaider, violí
Ilona Krzywicka, soprano
Andrew Tarbet, narrador
Cor Lieder Càmera
Cor Madrigal
VEUS- Cor Infantil Amics de la Unió
Et Toca a tu: Big Band de l'institut Guillem Catà i Coral Escodines
Orquestra Simfònica de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

                                 

Més informació i compra d’entrades:

L’Auditori