Concert de professorat amb Karst de Jong i Albert Mora

Publicat el 07/10/2015

El dimarts, 20 d’octubre, continua el cicle Els Concerts de l’Esmuc amb una proposta protagonitzada per dos professors de l’Escola, Karst de Jong, piano; i Albert Mora, flauta. El concert tindrà lloc a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori, a les 19 hores. Entrada gratuïta.

El concert començarà amb una sèrie d’improvisacions del pianista Karst de Jong, com a exemple de la importància de la improvisació en la música clàssica del segle XXI, i que l’autor va desenvolupar en el seu projecte discogràfic Improdisiac.

L’actuació continuarà amb diferents obres solistes a càrrec del mateix intèrpret i un posterior duo amb el flautista i professor de l’Esmuc, Albert Mora.

                 

                                      
Karst de Jong

Va estudiar Piano clàssic i teoria de la Música al Reial Conservatori de La Haia i es va especialitzar en la improvisació i la connexió de les anàlisis de la música i la interpretació/ actuació. 

Es professor al Conservatori d'Amsterdam i al Reial Conservatori de La Haia, i des de 2003, a l’Esmuc, imparteix classes d’Improvisació i Tècniques de composició de l'Esmuc.

Regularment, fa concerts amb improvisacions de música clàssica i jazz, com a solista i amb diferents combinacions instrumentals. Ha realitzat concerts a diversos països d'Europa, Xina i Japó. També ha impartit classes magistrals al Paul Badura-Skoda Festival de Música de Vila-seca, a Steinhardt school of music de Nova York i al Piano Academy at Gulangyu Xiamen, de Xina.

                                 

Albert Mora Griso

És flauta solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu des del 1987 i professor de flauta i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) des del 2002. També imparteix classes a l’Escola de Música de Barcelona i a l’Acadèmia d’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Ha sigut alumne de Paul Meisen a la Musikhochschule de Munic, i actiu seguidor de Sergiu Celibidache.

Col·laborador habitual d’orquestres i formacions de cambra (ONCA, Ensemble CGAC de Santiago, Barcelona 216, OBC, etc.). Ha realitzat gravacions en solitari i amb diversos artistes i formacions.

                 

El programa del concert és el següent:

Prelude and Fugue on a given theme

Improvised Fantasy on themes of Chopin

Three improvised movements

Fourths, Thirds and Fifths

Resonances of the piano

Improvisations on suggestions of the audience

Karlheinz Stockhausen’s Tierkreis revisited: duo improvisations, piano and flute, amb la interpretació d’Albert Mora.

                

Més informació:

Karst de Jong

Albert Mora