Concert de presentació del nou CD del Quartet Gerhard a l’ESMUC

Publicat el 02/02/2018

El divendres 9 de febrer, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull la presentació del nou treball discogràfic del Quartet Gerhard. El grup presentarà el seu segon CD davant els mitjans i amb un concert obert al públic. La presentació comptarà amb la col·laboració del periodista Albert Torrens, director i presentador del programa Assaig General, de Catalunya Música. El concert tindrà lloc a la Sala 4, a les 19 hores. L’entrada és gratuïta.

ESMUC Quartet Gerhard

El nou CD titulat 'Quartet Gerhard, Schumann/Kurtag/Berg (Harmonia Mundi Internacional) presenta interpretacions de tres obres dels compositors Robert Schumann, Alban Berg i György Kurtág, i que formaran part del repertori del concert de presentació. L’anterior treball Portrait (seed Music 2016) va ser premi de la crítica al millor disc del 2016.

Considerat un dels quartets amb més projecció en l’àmbit europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans.

Com a quartet les seves principals influències han sigut a Basilea (Rainer Schmidt), Berlin (Eberhard Feltz) i Hannover (Oliver Wille).

Guanyadors de diversos premis nacionals i internacionals, el Quartet Gerhard ha participat a importants escenaris internacionals com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea (Suïssa), el festival de quartets de corda de Bordeus i el Festival Radio France Montpellier (França), el Mozartfest de Würzburg i Heidelberger Frühling (Alemanya), temporada Musikamera a La Fenice de Venècia (Itàlia) i al cicle Muzenforum a Bloemendaal (Holanda), entre d’altres. També han estat convidats a Festivals d’estiu de prestigi com la Schubertiada de Vilabertran, Festival Pau Casals del Vendrell, Porta Ferrada, Aix-en Provence i Verbier.

És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, actuant a esdeveniments rellevants com el cicle del CNDM de Madrid (Espanya), Nuit de la Création a Aix-en Provence (França) i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena (Àustria).

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España), NDR i SWR (Alemanya), i BBC (UK) i France Musique (França).

En l’àmbit discogràfic cal destacar el seu àlbum Portrait (Seed Music 2016) - premi de la crítica al millor CD 2016 - i un llançament amb obres de Kurtag, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International.

                                                 

El Quartet Gerhard està format per:

Lluís Castán, violí

Judit Bardolet, violí

Miquel Jordà, viola

Jesús Miralles, violoncel

                       

Programa del concert:

- Schumann, Quartet op. 41/33. Adagio molto.

- Berg, Suite Lírica1. Allegrio giovale, 2. Andante Amororso, 5. Presto delirando

                                                

Recordatori:

Dia: Divendres, 9 de febrer

Lloc: ESMUC Sala 4

Hora: 19 hores

Entrada: Accés lliure