Concert de cloenda del II Taller de Tsugaru Shamisen amb Yoshida Kenichi

Publicat el 04/05/2017

L’intèrpret japonès, Yoshida Kenichi, impartirà a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), per segona vegada a Europa, el Taller de Tsugaru Shamisen per a un grup d’estudiants actius de l’escola i amb entrada gratuïta per al públic, amb inscripció prèvia. El concert de cloenda serà el dijous 18 de maig, a les 19.30 hores, a la Sala de Cor de l’ESMUC (Aforament limitat). L’accés és lliure. El taller compta amb la col·laboració de Mitsubishi Electric, i el Consolat del Japó a Barcelona.

Kenichi Yoshida

El taller i concert de cloenda, s’emmarquen en el programa Músiques d’Àsia de l’ESMUC, i vol introduir el públic assistent dins el fascinant món del tsugaru shamisen, de la mà d’un reconegut intèrpret d’aquest instrument.

El tsugaru shamisen és un tipus de llaüt japonès de tres cordes i probablement l’instrument tradicional més popular del país, ja que s’utilitza en una gran varietat de formes musicals. Una de les més conegudes és la provinent de la regió de Tsugaru, al nord del Japó. Aquesta manera d’interpretar a la regió és molt activa i intensa i s’interpreta principalment a tavernes.

                            
Artista internacional

Yoshida Kenichi va assolir l’èxit internacional gràcies al duo Yoshida Brothers, format en 1999 amb el seu germà Ryōichirō, amb el que ha publicat tretze àlbums. El virtuosisme d’aquests músics ha permès experimentar amb el shamisen produint una música tradicional i a la vegada innovadora, apropant al gran públic internacional un dels sons més autèntics del Japó.

                         
Informació sobre el taller de shamisen:

Les dates del taller, obert al públic són:

Dimarts 9/5 de 18-20 h A351

Dijous 11/5 de 18-20 h A351

Dimarts 16/5 de 18-20 h A351

Dijous 18/5 de 17-19 h A351. Cloenda, Sala de Cor ESMUC. 19:30 h

              

Més informació:

Yoshida Brothers

Yoshida Brothers a Youtube

Article sobre una classe magistral impartida per Kenichi Yoshida a l’ESMUC, publicat a Núvol

Viquipèdia. Article sobre el Shamisen

Playlist Shamisen a Youtube

Mitsubishi Electric

Consolat Japó a Barcelona

      

Col·labora:

Mitsubishi - Consolat Japó

                 

                            

YB Entertaiment
Mirasol