Compositores de l’ESMUC a la programació de L’Auditori

Publicat el 30/07/2020

Dues graduades en Composició de l’ESMUC, Núria Giménez-Comas i Raquel García-Tomás estrenaran el pròxim any dues composicions pròpies, dins la nova temporada de L’Auditori, que enguany ha dissenyat una programació que inclou la perspectiva de gènere. Les dues obres d’estrena mundial seran interpretades per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. 

L’Auditori presta especial atenció aquest any a la perspectiva de gènere i a la revisió del patrimoni musical, amb autors de trajectòria consolidada i a través d’encàrrecs específics. Així, ens trobem amb autors com Jordi Cervelló, Albert Sardà, Josep Maria Guix i les mateixes Núria Giménez-Comas i Raquel García-Tomás. D’aquesta manera, L’Auditori fa un pas endavant per aconseguir que els escenaris puguin programar compositores catalanes d’ahir i d’avui. 

Núria Giménez-Comas estrenarà la seva obra, d’encàrrec de L’Auditori, amb l’OBC, dirigida per Ducan Ward, els 23 i 24 de gener de 2021. El concert comptarà també amb obres de Jean-Féry Rebel, Béla Bartók, Claude Debussy i Maurice Ravel. També hi participarà la pianista Varvara.

L’estrena de Raquel García-Tomás, es farà el 14 de maig de 2021 en el concert Revisiting Bach. En aquesta ocasió, l’OBC estarà dirigida per Shiyeon Sung i comptarà amb la participació del Cor Canta i el Cor Jove Participatiu.

Més informació:

L’Auditori

Núria Giménez-Comas i Raquel García-Tomás