Classes magistrals del mes de gener a l’ESMUC

Publicat el 20/12/2018

Estrenem l’any 2019 amb quatre classes magistrals que tindran lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i que abasten diferents especialitats. Pau PuigFrancisco LópezSivan Rotem (cancel·lada per causes alienes a l'escola) i Josep Colom són els protagonistes d’aquest mes de gener.

Les classes magistrals programades són les següents: 

Pau Puig Olives

Pau Puig

Pau Puig

Classe magistral dedicada als gèneres de la música tradicional valenciana.

Dia 8 de gener. De 9 a 13 hores. Aula A109. Accés lliure per a la comunitat ESMUC.

Taller adreçat a dolçainers o a qualsevol altre instrument melòdic. Aproximació des del vessant teòric-pràctic als gèneres seguidilla, jota i fandango. El taller estudiarà les formes i característiques d’aquests gèneres, tant rítmiques, com melòdiques com harmòniques i n’extraurà conclusions generals.

Pau Puig es va graduar a l’ESMUC l'any 2011 amb matrícula d’honor pel seu projecte final La Dolçaina: Nous recursos interpretatius?. Actualment és professor de dolçaina a l’AMTP a Tortosa (des del 1998), a l'Aula de Sons de Reus (des de 2011) i des de 2014 a la colla de grallers de La Selva del Camp. Ha estat durant 10 anys professor a l’Escola Municipal de tabal i dolçaina d’Algemesí i a l'AMTP de Barcelona (des de 2008 a 2015).

És dolçainer i també toca altres instruments (gralla dolça i baixa, saxos, alboka, duduk...) Va estudiar el grau mitjà de dolçaina amb Xavier Richart i Alejandro Blay. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat politècnica de València. Ha format part de Tresmall, Saragatona, Tazzuff, SomSonats, Pen/nem i Alm; i ha col·laborat amb Miquel Gil, Pep Gimeno "Botifarra" Marcel Casellas, Carles Santos i Al Tall, entre d’altres.

Francisco López

Francisco López

Francisco López

Classe magistral de flauta

Dia 9 de gener. De 15 a 19 hores. Aula A352. Accés lliure per a la comunitat ESMUC.

Francisco López, nascut a Plasencia (Càceres) és solista de flauta de l’OBC. Abans d’arribar a l’OBC, López ocupava la plaça de flauta principal de l’orquestra de l’Òpera de Göteborg, a Suècia, des de 2012. Durant la seva trajectòria ha col·laborat com a primer flauta amb orquestres com l’Orquestra de la Ràdio Noruega, Filharmònica d’Oslo, Orquestra de l’Òpera Nacional Noruega, i la Mahler Chamber Orchestra, entre d'altres.
L’any 2015 va obtenir quatre dels cinc premis del concurs ARD-Musikwettbewerb de Munic. Ha realitzat gires per tot el món i manté una extensa activitat tant com a solista com en l’àmbit de la música de cambra.
Com a docent ha impartit classes magistrals i cursos de perfeccionament a la Universitat de Göteborg, a l’escola de música Barratt Due d’Oslo, al festival holandès de flauta De Noodt, i als conservatoris superiors d’Aragó, Badajoz i Granada.
Va iniciar els estudis musicals a Plasencia amb Juanjo Hernández. Més tard va realitzar el grau superior a Saragossa, al Conservatori Superior de Música d’Aragó i va finalitzar els estudis de màster a l’Acadèmia de Música i Drama de la Universitat de Göteborg.

Sivan Rotem

Sivan Rotem

Sivan Rotem

Classe magistral de cant. Repertori per a cant de la música israeliana.

(CANCEL·LADA PER CAUSES ALIENES A L'ESMUC)

Dia 22 de gener. De 10 a 13 hores. Aula 111. Accés lliure.

Sivan Rotem, soprano, nascuda a Buenos Aires, és considerada com una de les veus més destacades del seu país, Israel, on va començar la seva carrera molt jove tocant el violí.

Va graduar-se a la Universitat de Haifa en anglès i Literatura i també es va graduar en cant a la Rubin Academy of Music, depenent de la Universitat de Tel Aviv i va continuar la seva preparació als Estats Units. Va debutar amb Zubin Mehta i la Filarmònica d’Israel en “La flauta màgica” i al llarg de la seva carrera ha participat amb diferents orquestres com ara les simfòniques de Los Àngeles, Utah, San Diego, Seattle, Jerusalem, de l’Òpera Nacional de Georgia, entre d'altres.

Josep Colom

Josep Colom

Josep Colom

Classe magistral de piano.

Dimarts 29 de gener. De 10 a 14 hores.

(CANCEL·LADA per causes alienes a l'ESMUC. Pròximament informarem de noves dates per a la realització de la classe magistral)

Josep Colom va néixer a Barcelona el 1947. La música sempre ha estat quelcom important en el seu àmbit familiar i ja de jove va guanyar els concursos internacionals de Jaén (1977) i de Santander (1978). Més tard, el Ministeri de Cultura espanyol el va atorgar el Premi Nacional de Música. Als anys 70 va estudiar a l’Ecole Normale de Musique francesa, fundada per Alfred Cortot, i a França ha enregistrat la major part d’obres discogràfiques per al segell Mandala amb obres de Brahms, Franck, Blasco de Nebra, Mompou, Falla, etc. També va enregistrar un DVD en directe per al segell RTVE amb el tercer concert de Prokófiev i un CD amb obres de Chopin, Debussy i Ravel.

Segons explica, molts músics l’han ajudat a evolucionar, però especialment ho ha fet el compositor Joan Guinjoan. El seu món és el recital i la música de cambra, tot i que també ha treballat amb molt bons directors i músics i amb quasi totes les orquestres espanyoles. La pedagogia es va convertir en quelcom molt important per a ell i fa classes magistrals a més de treballar amb l’Aula de Música de La Universitat d’Alcalá d’Henares, l’Escola Superior Musikeon de València i el Conservatori del Liceu de Barcelona.