Classes magistrals 2020

Publicat el 13/12/2019

L'any 2020 comença a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb un interessant conjunt de classes magistrals que tindran lloc durant la resta d'aquest curs. Entre els mesos de gener i juny, l'ESMUC acollirà sessions magistrals sobre diferents instruments i també sobre àmbits més teòrics, amb professionals de la música com ara James Ehnes, José Ángel Isla, Arabella Steinbacher, Pia Freund, Alisa Weilerstein o Jonh Rink, entre altres. En aquest article teniu un resum de la programació prevista d'aquestes classes magistrals.

Sheila Browne

Sheila Browne

20 de febrer | 15-20.30 hores | Aula A111

Classe magistral de viola

El departament de Clàssica i Contemporània de l'ESMUC organitza una classe magistral de viola impartida per Sheila Browne, el dijous 20 de febrer, de 15 a 20.30 hores, a l'aula A111. Browne és una violista amb una àmplia carrera que inclou col·laboracions en solitari, de cambra i aparicions orquestrals. Ha actuat en els principals escenaris dels sis continents i ha gravat per a importants segells discogràfics. En els darrers anys ha estat professora associada de viola a la Universitat de Delaware (EUA) i, des de la tardor del 2019, és a la facultat de viola de la nova escola Tianjin-Juilliard a la Xina. L'activitat és d'accés lliure per a estudiants de l'ESMUC.

John Rink

28 de febrer | 10.30 hores | Aula de Cor

Classe magistral sobre anàlisi aplicada a la interpretació musical

John Rink és professor de la Facultat de música de Cambridge i director d’Estudis de Música al Col·legi de St. John's. Aquest reconegut expert cursà els seus estudis superiors a la Universitat Princeton, al King's College London, i a la Universitat de Cambridge, on hi va completar la seva tesi doctoral amb la investigació de l’evolució de les estructures tonals de la primera etapa de la música de Chopin i la relació d’aquesta amb la improvisació. 

Rink s’ha especialitzat en estudis de la performativitat, teoria i anàlisi i estudis del segle dinou. Entre les seves publicacions, destaquen The Practice of Performance: Studies in Musical Interpretation (1995), Chopin: The Piano Concertos (1997), Musical Performance: A Guide to Understanding (2002), i Annotated Catalogue of Chopin's First Editions (amb Christophe Grabowski; 2010).

Kenny Rampton

Kenny Rampton

Kenny Rampton

28 de febrer | 14.30 - 18 hores | Aula A113

El departament de Jazz i Música Moderna convida Kenny Rampton, un premiat i reconegut trompetista.

Rampton va créixer a Las Vegas, on va estudiar música a la Universitat de Nevada, i, posteriorment, es va formar al Berklee College of Music. Actualment és membre de The Jazz at Lincoln Center Orchestra i presideix la Jazz Outreach Initiative, una organització sense ànim de lucre dedicada a l’educació del Jazz. També dirigeix el seu propi sextet, a més d'actuar amb la Big Mingus, l'Orquestra Mingus, la Dinastia Mingus, el Concert Jazz Band de George Gruntz i la Manhattan Jazz Orchestra (sota la direcció de Dave Matthews). Ha col·laborat amb molts artistes i grups de renom internacional com The Ray Charles Orchestra, The Jimmy McGriff Quartet, Bebo Valdez’ Latin Jazz All-Stars o Maria Schneider.

Conrado Moya

Conrado Moya

12 de març | 10 hores | Aula A402

El solista de marimba Conrado Moya és en l'actualitat una de les figures més representatives del seu instrument en l'àmbit internacional i ha estat aclamat per les seves extraordinàries habilitats tècniques i expressives, així com per la seva entrega a l'escenari.

Mac McClure

26 de març | 10 - 15 hores | Aula A111

(Activitat cancel·lada com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus)

El pianista Mac McClure farà una classe magistral de piano d'una sèrie de compositors catalans amb els quals va tenir l'oportunitat de treballar directament.

Shzr Ee Tan 

26 de març | 12.30 - 14 hores | Aula A345

(Activitat cancel·lada com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus)

La Dra. Shzr Ee Tan del Royal Holloway de Londres impartirà la classe magistral Cultural imperialism and the new 'yellow peril' in Western classical music.

Manuel Alcaraz

27 de març | 10 – 20 hores | Aula A402

(Activitat cancel·lada com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus)

Percussionista espanyol format a l'ESMUC, Manuel Alcaraz Clemente s'ha especialitzat en la interpretació de la música contemporània.

Pia Freund

1 d’abril | 10 hores | Sala de Cor

(Activitat cancel·lada com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus)

Pia Freund va estudiar cant a l’Acadèmia Sibelius i va continuar els seus estudis amb la professora Dorothy Irving a Suècia. Freund ha cantat en els millors auditoris i sales del món juntament amb grans orquestres i prestigiosos directors. El seu repertori abraça des del barroc fins a la música contemporània. Té un llarg recorregut en el repertori operístic, dels que destaquen els seus papers com a Micaëla a Carmen, de Bizet, Pamina a Die  Zauberflöte, de Mozart, o Belinda a Dido and Aeneas, de Purcell. Freund és particularment coneguda per les seves interpretacions de la música vocal de Kaija Saariaho. L’any 2006 va estrenar l’oratori de Kaija Saariaho La passió de Simone, al Wiener Festwochen de Viena.

Andreas Ottensamer

21 d’abril

Andreas Ottensamer és un  músic austríac i el clarinetista principal de l’Orquestra Filarmònica de Berlín. Ottensamer va participar en les seves primeres experiències orquestrals com a clarinetista substitut de l’Òpera Estatal de Viena i l’Orquestra de joves de Gustav Mahler. L’octubre de 2009 va començar a treballar amb l’Acadèmia de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i des de 2011 té la posició de clarinet solista en aquesta orquestra, adquirint aquesta posició amb poc més de vint anys.

-          Preparació i difusió màsters