Classe magistral de Viktoria Korolionok i Mark Prihodko, músics de la Julliard School de Nova York

Publicat el 13/09/2019

El pròxim 17 de setembre, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull un concert i una classe magistral amb músics de la Julliard School of Music, de Nova York: Viktoria Korolionok, piano i Mark Prihodko, violoncel. La classe tindrà lloc a les 18.15 hores a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC.

Piano

Els estudiants participants en la classe magistral són Mireia Vaquer, violoncel i David Vaamonde, piano, que interpretaran Fantasiestücke Op. 73, de Robert Schumann; i Bruna Anfruns, violí, Francesc Minguella, violoncel, i Kayla-Joy Portugal, piano.

 

Viktoria Korolionok

Nascuda a Bielorúsia, Viktoria Korolionok és ja a l'edat de 22 anys una pianista reconeguda internacionalment, tant en el vessant de solista com en la de músic de cambra. Va debutar a l'escenari de la filharmònica de Minsk a l'edat de 10 anys, acompanyada per l'Orquestra de Cambra Estatal de Bielorússia. Segueix tocant regularment amb aquesta orquestra i la simfònica de Minsk, entre d'altres. Mentre estudiava a l'Escola Republicana de Música de Bielorússia (amb Dasha Moroz), Viktòria va rebre diverses distincions, com el 3r premi del concurs Music of Hope, el 2n premi del Concurs Internacional Maria Udina i el segon premi del Riga Piano Competition, entre d’altres.

El 2015, Viktoria va entrar a estudiar al Conservatori Tchaikovsky de Moscou, on està finalitzant el seu Bacherlor's Degree. Els seus professors principals Michail Olenev, Natalia Trull i Dasha Moroz. La Viktoria ofereix concerts constantment, col·laborant amb músics de tot el món, com el Mark Prihodko - violoncel (Estats Units-Belorúsia), Max Morel - Trompeta (França), Anna Dzialak-Savytska i Jakub Dzialak- Savytski - Violins (Suïssa), Maria Galkina - Viola (Bèlgica), Viktoria Litvinenko - Violí (Àustria). A més, ha aparegut en festivals de música de cambra, com el Dora Schwartzberg Summer Academy, el Musica Mundi, i el St. Daniele piano Meetings. Només la temporada passada, va oferir concerts a Maastricht (Països Baixos), Minsk (Bielorússia), Moscou (Rússia), Lviv (Ucraïna), Zuric (Suïssa), Brussel·les (Bèlgica), Milà (Itàlia), i Nova York (Estats Units).

Mark Prihodko

Mark va començar la seva carrera d'interpretació amb 9 anys al festival Musica Mundi a Bèlgica i al cicle de concerts Chat el Ro a França.

Mentre assistia al Col·legi Republicà de Música de Bielorússia sota el lideratge de Vladimir Perlin, Mark ha format part de molts festivals europeus i va guanyar diversos concursos internacionals. També va actuar intensament a tot Europa, Rússia i Orient Mitjà des del seu debut amb la Filarmònica de Moscou amb deu anys.

El 2012, Mark va rebre una beca del programa del Pre-Conservatori per continuar la seva passió per la música estudiant amb Tanya Remenikova a la Universitat de Minnesota. Mentre residia a Minnesota, ha actuat regularment en solitari i amb cambres als recintes més prestigiosos del món, com Carnegie Hall, Moscou Philharmonic Hall, Concertgebouw, entre d'altres).

Des del 2016, Mark està becat per la Juilliard School (Estudi de Richard Aaron), i ho combina amb una carrera de producció i direcció de projectes arreu del món.