Cicle de graduats al Centre Cívic Fort Pienc

Publicat el 22/01/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre Cívic Fort Pienc posen en marxa un tercer cicle de concerts amb formacions de graduats de l’escola. El dimecres 21 de febrer, a la Sala d’Actes del Centre Cívic (19 hores), actuarà la formació A tempo Quartet. L’entrada és gratuïta amb l'aforament limitat a la capacitat de la sala.

Els concerts programats són els següents:

                       

Duo Alebaide

Duo Alebaide

Divendres, 26 de gener. 19 hores.

El Duo Alebaide neix de l’amistat entre dos joves músics lleidatans arran del seu pas pel conservatori. Amb la intenció d’aprofundir en el repertori per a violí i piano, i partint de l’entesa fruit d’haver compartit tants anys en el món de la interpretació i també de la docència, es consoliden com a duo i això els duu a tocar per diferents sales de Catalunya. D’entre les seves aparicions en públic, destaca el seu debut com a solistes interpretant el Triple Concert de Beethoven a l’Auditori Enric Granados, i és precisament el paradigmàtic compositor alemany qui protagonitzarà la primera part d’un concert en què també s’abordarà el nacionalisme musical.

Intèrprets: Oriol Capdevila, violí, i Bernat Bonjorn, piano. 

A tempo quartet

A Tempo Quartet

Divendres, 16 de febrer. 19 hores

A Tempo Quartet és un grup vocal a cappella que neix l’estiu del 2016 amb la intenció de fer música de cambra polifònica des del Renaixement fins al s.XX. El grup està format principalment per quatre cantants, un de cada corda, amb flexibilitat de variació si el repertori ho requereix. El concert presenta un repertori de Tomas Luis de Victoria i Claudio Monteverdi, dos grans referents de la música polifònica del Renaixement i pas cap al barroc, on la música està al servei de la paraula. La primera part del concert formada per motets de Victoria de caràcter religiós, que contrasta després amb Il Lamento d’Arianna, segona òpera de Monteverdi de la qual només se’n conserva aquesta part recitativa a cinc veus que narra l’abandonament d’Arianna per Teseo a l’illa de Naxos.

Intèrprets: Gisela Parodi, soprano; Aránzazu García, contralt; Marçal Subiràs, tenor; Vincent de Soomer, baix. Amb la col.laboració del Tenor José Ignacio Lagos.

Duo Laer

Duo Laer

Divendres, 2 de març. 19 hores

Z.Kodaly i E.Schulhoff. Exactament. Aquests són els noms dels dos compositors que van crear les obres que tocarà el Duo Laer; l’ Op.7 de Z.Kodaly i el “duo per a violí i violoncel” de E.Schulhoff.
La música és una creació personal (no ben bé divina, com diuen alguns), resultat d’anys de tradició cultural, d’influències artístiques, de vivències personals, d’experiències dramàtiques, de motivacions desconegudes…I per tant, és a través de la música què podem descobrir tots aquests móns i històries. Exactament com un llibre, una pel·lícula, un poema… però de forma ben particular i suggerent. És una manera molt imaginativa què ens permet conèixer altres llocs, altres temps i altres històries. I si estem a punt per deixar anar la imaginació, en aquest cas ens traslladem a l’Hongria i Txèquia de principis de s.XX. El violí i el violoncel com un sol instrument, dues veus germanes. 

                                      

Més informació:

Centre Cívic Fort Pienc

Entrada lliure. Cal reserva prèvia, les places són limitades.

Reserva d’entrades: a partir del dilluns de la setmana corresponent.

Un cop començat l’espectacle no es permetrà l’entrada a la sala.

Les entrades no recollides 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva.

Reserva d’entrades presencialment, per correu electrònic (fortpienc@fortpienc.org) o per telèfon (93 232 78 27)