Canal 33 emet el programa 'Tot Jazz' on col·laboraren músics de l’ESMUC

Publicat el 26/10/2018

Cada diumenge, el Canal 33 emet el programa Tot Jazz. La història del jazz vista des de Catalunya, un espai on van col·laborar professorat i estudiants del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Tot Jazz

Aquest programa és una coproducció entre l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Xarxa de Televisions Locals (XAL). L’espai es va estrenar a l’abril a les TV locals de Catalunya, a través de la Xarxa i també a Movistar+(159). Des del passat 21 d’octubre, el Canal 33 emet, cada diumenge, dos capítols, a les 23 hores.

Intèrprets joves i veterans de l’escena del jazz català hi participen, com ara el professor i pianista Francesc Capella, la graduada de l’ESMUC, Gemma Abrié, i altres estudiants de l’escola.

Els músics de l’ESMUC van participar en l’espai amb diferents opinions i declaracions sobre temes del món del jazz i els seus artistes, a la vegada que també vam fer interpretacions de coneguts estàndards per il·lustrar el fil conductor de les temàtiques desenvolupades a cada capítol.

 

Divulgació del Jazz

Amb una clara voluntat divulgativa, Tot Jazz repassa la història d’aquesta especialitat musical però vista des de Catalunya. El recorregut parteix dels Estats Units, bressol del gènere, i fa parada a Catalunya, on la influència musical nord-americana ha donat pas a una tradició jazzística pròpia i singular.

La sèrie consta de 10 capítols i ha estat creada i conduïda pel crític de jazz, Jaume Tauler. Cada programa s’endinsa en un passatge de la història musical a través dels seus músics més emblemàtics, com ara Louis Armstrong, Sarah Vaughan o Charlie Parker, per citar uns exemples. Aquest relat es va alternant amb la història del jazz català.

                              

Més informació:

Tot Jazz, a la carta.