Beques Anna Riera per a nou estudiants de l’ESMUC

Publicat el 28/07/2020

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a nou estudiants que realitzaran quart curs del Títol Superior de Música de l’ESMUC. Les beques Anna Riera són ajuts de reconeixement a l'excel·lència acadèmica i instrumental, d'una dotació de 4.000 euros cadascuna, i tenen la finalitat de facilitar la dedicació exclusiva a l'estudi. Els estudiants d’aquesta edició són: Celia Libertad Eliaz MijaresAndrea García GarcíaIsabel Junquera BenitezAlejandro López AmadoMaria Isidoro LópezAlejandro Manito DomínguezAna Parejo BelandoMarçal Perramon Moreira, i Emma Stratton Pedret.

Beques Anna Riera

Les beques Anna Riera es destinen a estudiants de quart curs dels àmbits interpretatius-instrumentals i en aquesta convocatòria s’han rebut 30 candidatures. Enguany, a més, ha  augmentat el nombre de beques per reforçar la col·laboració amb la Fundació Victòria de los Ángeles, que reconeixerà l'estudiantat de cant guardonat amb una participació preferent en totes les activitats que organitzi durant el curs acadèmic 2020-21.

El jurat que atorga les beques ha estat integrat per Melissa Mercadal, directora acadèmica de l’ESMUC, David Albet, cap del departament de Música Clàssica i Contemporània, modalitat Instruments Orquestrals, Adolf Pla, cap del departament de Música Clàssica i Contemporània, modalitat Instruments No Orquestrals, i Joan Sanmartí, cap del departament de Jazz i Música Moderna. En aquesta edició, adaptant-se a les circumstàncies causades per la Covid-19, el jurat ha fet una valoració a partir del material audiovisual presentat en línia per cadascuna de les sol·licituds.

Des de l'any 2005, la Fundació Anna Riera coopera amb l'ESMUC oferint beques d'excel·lència per als seus estudis. Aquesta col·laboració, que va començar amb l'alumnat de quart curs, s'ha fet extensiva també a tots els Màsters d'Interpretació que s'ofereixen a l'escola. 

 

Més informació sobre els becats:

Beques i ajuts 

Celia Elíaz ESMUC
Celia Libertad Elíaz

Nascuda a Caracas (Veneçuela, 1997), Celia Elíaz va començar a estudiar viola i pràctica orquestral amb 6 anys al Sistema Nacional d'Orquestres de Veneçuela. Amb 12 anys va entrar a l'Orquestra Simfònica Juvenil de Caracas, amb la qual va realitzar gires internacionals per Europa, Estats Units i Àsia. Amb 16 anys va començar els seus estudis de viola a l'escola de música Mozarteum Caracas amb la professora Adriana Virgüez Cruz i l'any 2019 va obtenir el segon premi del Concurs Francesco Geminiani, a Verona, Itàlia. 

Ha rebut classes de música de cambra d’Arnaldo Pizzolante, Germán Marcano, el Quartet Casals, Cibrán Serra, Kennedy Moretti, així com classes magistrals de viola amb Silvia Simionescu i Jonathan Brown. Des de l'any 2017, és alumna de l’ESMUC i estudiant viola amb el professor Jonathan Brown. Actualment és membre del Quartet Leva.

Andrea García ESMUC
Andrea García García

Nascuda a Barcelona (2001), Andrea García va cursar el grau professional de violí al Conservatori de Badalona amb Marta García, graduant-se el 2017 amb Premi d'Honor. El mateix any es gradua també de piano, amb el professor Lluís Pérez, amb Menció d'Honor. Actualment estudia violí a l’ESMUC amb les professores Helena Satué i Lina Tur. Ha estat premiada en nombrosos concursos, com ara els primers guardons en el Premi BBVA de Música al talent individual (2016), el XX Concurs L’Arjau (2015) i el Concurs Corda Barcelona (2015). També va obtenir el segon premi en el IV Concurs de Violí de Barcelona, el 2019. 

Ha participat a diversos cursos i classes magistrals, com el Landesmusikakademie de Hessen (Alemanya), i actualment és membre de la JONC. El novembre de 2019 va ser academista a la Mahler Chamber Orchestra, on va tocar amb Pekka Kuusisto junt amb Verena Chen, Michiel Commandeur i Paulien Holthuis.

Isabel Junquera Benitez
Isabel Junquera Benítez

Natural de Los Palacios y Villafranca (Sevilla), Isabel comença els seus estudis de clarinet amb Rafael Pedrera. Finalitza el grau professional amb el professor Pepe Benítez i accedeix a l’ESMUC on rep classes de Josep Fuster. Ha rebut classes magistrals de reconeguts clarinetistes com ara Yehuda Gilad, José Franch Ballester, Harri Mäki, Andreas Sunden, Brjön Nyman, i John Durant, entre altres. Participa a diverses orquestres com l’Orquesta Joven de Andalucía, i la JONC. També col·labora amb la Real Orquesta Sinfónica i la Banda Municipal de Sevilla, i amb la Banda Municipal de Barcelona.

El 2016 guanya el IV Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Sanlúcar, i amb el Quinteto Fifth Sound ha guanyat premis en el I Concurs de Música de Cámara Francisco Guerrero i en el “Concurs de Música de Cambra de Triana”. Forma part de Siringo Ensemble DueCapo

Alejandro López ESMUC
Alejandro López Amado

Nascut a València (1994) comença els seus estudis musicals el 2002 al conservatori de la seva ciutat, en l’especialitat de piano. Posteriorment inicia la seva formació vocal el 2009 graduant-se de les dues especialitats. Actualment estudia cant amb la professora Enedina Lloris. Ha compaginat els seus estudis de música amb el grau en Enginyeria Multimèdia de la Universitat de València i ha rebut classes de diferent professorat com ara Amadeo Lloris, Mario Cerdà, Robert Expert i David Menéndez. Ha format part del cor de cambra Ad Libitum, i actualment és integrant de l'Orfeó Català. 

Ha participat a nombrosos projectes educatius i el 2015 va debutar com a solista en la zarzuela La del manojo de Rosas (Capó). També ha participat en diferents projectes professionals corals com ara l’òpera La Breche, representada a Sagunto, el 2017,  i Schöpfung i Carmina Burana, de la Fura dels Baus, en 2018 i 2019. Va participar en els Poms-2019 de la BBC, interpretant Belshazzar's Feast, dirigit per Simon Rattle.

Maria Isidoro ESMUC
Maria Isidoro López

Nascuda a la ciutat de Badalona (19999, amb 8 anys, Maria Isidoro López va iniciar els seus estudis musicals a l’acadèmia Musical Tres  i el 2009 ingressa al Conservatori de Badalona per cursar el grau elemental de piano. El 2013 comença a estudiar cant clàssic amb la soprano Rocío Martínez. El juliol de 2017 va realitzar el Curs Internacional de Cant de Sant Cugat, obtenint la Beca Miquel Ortega i ha format part de la Coral Polifònica del Vendrell. Alumna de Mireia Pintó, a l’ESMUC, ha obtingut Matrícula d’Honor. Va formar part del Cor de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell durant part de la temporada 2017- 2018. 

Paral·lelament als estudis musicals, en assignatures relacionades amb la foniatria, va descobrir un gran interès per la fisiopatologia de l'aparell fonador, continuant els seus estudis científics relacionats amb les ciències de la salut, i obtenint Matricula d’Honor en els últims dos anys.

Alejandro Manito ESMUC
Alejandro Manito Dominguez

Neix en Minas de Riotinto (Huelva), i comença els seus estudis musicals en el Conservatori Manuel Rojas. Des de molt jove mostra una intensa i fructífera activitat en esdeveniments i concursos musicals locals. Continua la seva formació al Conservatori Javier Perianes, rebent classes de Maria Inés de los Ángeles Musso.  Ha estat alumne de flauta amb Vicens Prats i ha rebut classes de diferents professors, com ara Andrea Oliva, Davide Formissano i Alvaro Octavio.

Alejandro ha participat a nombrosos premis dels quals destaca el Primer Premi del Concurso AFE (Bilbao, 2016), el Primer Premi (Categoria B-Juvenil) del Concurs Andalucía Flauta (2016), el segon premi en el concurs internacional Jóvenes Solistas de la Costa Atlántica (2015), i finalista de l’Euroflute Solo Competition (2020). Forma part de l’Orquesta Joven de Andalucía i paral·lelament compagina tota aquesta activitat amb els seus estudis de violí.

Anna Parejo ESMUC
Anna Parejo

Ana Parejo, saxofonista valenciana (1995), va iniciar els seus estudis musicals de saxòfon en el Conservatori de Música José Iturbi de València. És alumna de Nacho Gascón i també ha rebut classes del clarinetista Lorenzo Coppola. El 2017 va obtenir el grau en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i el pròxim curs 2020/2021 té previst estudiar cant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha rebut classes magistrals de saxofonistes de renom com Mariano García, Vincent David, Nikita Zimin, i Johan Van Der Linden, entre d'altres, així com del Kronos Quartet.

Ha col·laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, així com amb la Banda de Dones de la FSMCV. També ha participat en l'estrena de l'òpera de cambra Hor, de Luís Tabuenca al Fòrum Wallis (Suïssa). Com a saxofonista ha actuat a l'Auditori de Barcelona, al Palau de la Música Catalana, el Schloss Leuk de Suïssa i el Grec de Barcelona, entre altres. Forma part del Cor Jove de l'Orfeó Català.

Marçal Perramon
Marçal Perramon

Neix a Barcelona l’any 1999 en una família de músics. Amb 5 anys comença a estudiar clarinet i amb 11 amb el professor Joan Chamorro. L’any 2012 entra a formar part de la Sant Andreu Jazz Band on segueix actualment. Amplia els seus estudis musicals i instrumentals amb els professors Gabriel Amargant, Alfons Carrascossa i Santi de la Rubia, entre d’altres. Actualment estudia a l’ESMUC amb el professor Eladio Reinón. Durant la seva carrera musical, participa en més de 20 enregistraments de diferents projectes musicals com per exemple la Sant Andreu Jazz Band, o l’Ensamble Music Collection d’Alfons Carrascossa. 

Ha enregistrat amb músics com Luigi Grasso, Joel Frahm, Joe Magnarelli, Scott Hamilton, Perico Sambeat, Carles Benavent, i amb músics de l’escena local com Llibert Fortuny, David Xirgu, o Ignasi Terraza, entre altres. Ha tocat a diferents països d’Europa i a sales com el Palau de la Música, el Liceu, Jamboree, L’Auditori... 

Emma Stratton ESMUC 2

Emma Stratton

Emma Stratton 

Va néixer l’any 1999 i és veïna de Pals (Girona). Inicia els seus estudis de piano amb 6 anys a l’Escola de Música de Palafrugell amb Gemma Valmanya. Dels 10 als 17 anys, estudia a l’Acadèmia Marshall de Barcelona amb Carlota Garriga. S’ha graduat de piano a l’ESMUC amb el professor Vladislav Bronevetzky. Ha rebut classes magistrals dels pianistes: William Cuthbertson, Gennady Dzyubenko, Tensy Krismant, Luiz de Moura, Maria Joao Pires, Stanislav Pochekin, i Marta Zabaleta, entre altres. 

Ha estat guardonada en els Premis d’Interpretació musical del Conservatori Isaac Albéniz de Girona (2015-2016-2017), en el Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya (Vilafranca del Penedès, 2017) i en el Concurs Internacional Isaac Albéniz de Camprodon (2018). Ha estat becada per la Sociedad de Artistas, Intérpretes y Ejecutantes de España i ha actuat com a solista i amb formacions de cambra a diferents sales (Ateneu Barcelonès, Auditori de Girona, i a l'Elztal Museum de Waldkirch (Alemanya).