Ajornament del Curs de Pedagogia Moderna CelloBasics

Publicat el 02/02/2015

El Curs de Pedagogia Moderna CelloBasics que s’havia de realitzar el 23 de març s’ha hagut d’ajornar per malaltia de la professora Vivien Mackie. Pròximament s’informarà el públic en general i especialment els inscrits de les noves dates de realització. Perdoneu les molèsties.

La Fundació Pau Casals, l’European String Teacher’s Association (ESTA) i l’Esmuc organitzen el primer curs CelloBasics, un taller d’introducció a la pedagogia moderna del violoncel amb Vivien Mackie i Laura Folch. El curs, adreçat a professionals i estudiants a partir de 6è del Grau Professional de Música.

El curs CelloBasics apropa la didàctica del violoncel d’una forma pràctica i directa als professionals i estudiants avançats en l’ensenyament d'aquest instrument. La metodologia dels tallers està orientada cap a l’aprenentatge experiencial i s’adapta a les característiques dels participants i a la seva situació.

El taller que s’impartirà a l’Esmuc es complementa amb CelloLab, un fòrum d’exploració i innovació per a violoncel·listes que tindrà lloc l’11 d’abril a la Vil·la Museu Pau Casals. En aquesta jornada, els participants treballaran en grup els temes iniciats a l’Escola, guiats per professors i artistes convidats.

Laura Folch impartirà les sessions a l'Esmuc i Vivien Mackie portarà a terme la sessió de CelloLab.

                       

Professorat

  • Vivien Mackie

    Vivien Mackie

    Vivien Mackie (Escòcia), membre d’ESTA i alumna de Pau Casals a Prades durant tres anys, és una reconeguda professora de la tècnica Alexander d’interpretació i autora de Just play naturally, una obra on descriu els seus estudis amb Pau Casals i la relació entre els seus ensenyaments i els principis de la tècnica Alexander.
  • Laura Folch és llicenciada pel Royal College of Music de Londres en Interpretació i Pedagogia del violoncel. Com a intèrpret cal destacar la seva especialització de més de 15 anys en el món de la Música Antiga i la Música de cambra, així com a diverses col·laboracions en projectes de Música Moderna i Tradicional. Actualment és professora d’aquest instrument a l'Escola de Música i Conservatori de la Diputació de Tarragona a Tortosa i responsable de les Activitats Musicals Educatives de la Vil·la Museu Pau Casals. Foch és la directora i coordinadora d'aquest projecte.

                             

Artistes convidats a CelloLab

                                                   

Programa

23 de març. (Cancel·lat)

Esmuc

CelloBasics

Tallers d’introducció a la Pedagogia Moderna del Violoncel

Una aproximació pràctica al llegat de Pau Casals

Inscripció gratuïta

11 d’abril. (Cancel·lat)

Vil.la Museu Pau Casals. El Vendrell*

CelloLab

Jornada d’exploració entre la tradició i la innovació

Alumnes de CelloBasic: inscripció gratuïta

Estudiants: 10 euros

Professionals: 20 euros

*Servei d’autocar gratuït pels inscrits Esmuc-Vil·la Casals. Sortida a les 9h, i tornada cap a les 20 hores.

 

CelloBasics