A la memòria de Joan Guinjoan. Mestre de mestres

Publicat el 02/01/2019

A la memòria de Joan Guinjoan. Mestre de mestres

La tristesa per la pèrdua de Joan Guinjoan (1931-2019) no ens roba l'energia, la vitalitat o l'optimisme que tant diferenciava la seva música de l'estereotip de la "música contemporània".

Guinjoan no s'estava d'arriscar però aquesta mirada endavant contenia sempre la terra dels seus origens, l'esmolet de Riudoms o el seu primer acordió de joguina.

Hem conegut Guinjoan per la seva música, l'hem honrat amb el Premi de Composició que duu el seu nom, però a l'Esmuc volem reconèixer també la seva vocació pedagògica que va comprometre el seu grup Diabolus in música amb els programes de música contemporània adreçats als infants, amb el Pentagrama s. XX que feia divulgació de la nova música o amb la direcció del Centre de documentació i difusió de la música contemporània que va dirigir com a funcionari de l'Ajuntament de Barcelona.

Aquesta propera edició del Premi Joan Guinjoan serà especialment trista, però la interpretació del grup instrumental bcn216 -tan admirat per Guinjoan i al qual va dedicar l'obra que porta el nom del grup- ens continuarà transportant a la llum que irradiava el gran compositor.

Descansi en pau.